Διπλωματικές-πηγές:-Στις-8-Νοεμβρίου-στην-Αθήνα-ο-Χακάν-Φιντάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα ο Χακάν Φιντάν

Χακάν Φιντάν

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα υποδεχθεί τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η προετοιμασία για την συνεδρίαση του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τον Ιανουάριο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τελευταίο διάστημα Αθήνα και Άγκυρα διατυπώνουν τις πάγιες θέσεις τους για τα «αγκάθια» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ αναζητούνται κοινή σημεία για διάλογο, για αυτό και η επίσκεψη Φιντάν έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία την δεδομένη χρονική στιγμή.

Στις διερευνητικές συνομιλίες η Ελλάδα δέχεται να συζητηθεί μόνο η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, ενώ η Τουρκία επιδιώκει να βάλει στο τραπέζι αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, θα διερευνήσουν εάν υπάρχει μια κοινή βάση κατανόησης για να εισέλθουν Αθήνα και Αγκυρα στη συζήτηση για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συζητήσουν οι δύο υπουργοί αυτό το θέμα και στο παρασκήνιο ατύπως γίνονταν διαβουλεύσεις από τον περασμένο Μάιο. Ακόμα και έτσι, πάντως, αυτή δεν είναι μια καθόλου εύκολη συζήτηση και διερεύνηση, καθώς οι θέσεις των δύο πλευρών φαίνονται αγεφύρωτες σε πολλά και σημαντικά θέματα.

Related posts

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο, τα χαμόγελα και τα «πηγαδάκια» πριν από την ομιλία Κασσελάκη

James Rollner

Σκέρτσος: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα οδηγήσει σε ένα πιο ισχυρό έθνος και πιο συμπαγή κοινωνία

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξέρω τι λέει ο Σπίρτζης εγώ προσυπογράφω, λέει ο Κουρουμπλής μετά τη δήλωση Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

protothema.gr

ΠΑΣΟΚ: Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη δεν πείθει

wp-needuser

Σάλος από το «βούλωστο» του Πολάκη στη Συρεγγέλα – Μαρινάκης: Να διαγραφεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλες αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα – Ο Κασσελάκης αντικατέστησε τον Σωκράτη Φάμελλο με τον Νίκο Παππά

James Rollner