AYTOKINHTO

Διακοπές παραγωγής μοντέλων Fiat και Maserati σε ιταλικό εργοστάσιο

Γιατί η Stellantis αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπές παραγωγής αυτοκινήτων Fiat και Maserati στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο και ποια μοντέλα του ομίλου αφορά

Top Gear TEAM

Εργοστάσιο Mirafiori Stellantis -παραγωγή Fiat 500

Η Stellantis διακόπτει την παραγωγή στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, το οποίο κατασκευάζει το ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο Fiat New 500 και τα αυτοκίνητα της Maserati καθώς έχει μειωθεί η ζήτηση. 

Η παραγωγή στο εργοστάσιο σταμάτησε αυτή την εβδομάδα και θα διακοπεί ξανά από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος της Stellantis.

Δύο γραμμές συναρμολόγησης

Το εργοστάσιο του Mirafiori διαθέτει δύο γραμμές συναρμολόγησης και κατασκευάζει το New 500 και τέσσερα μοντέλα της Maserati. Τα αυτοκίνητα της Maserati που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο είναι το μεγάλο SUV Levante, το μεγάλο κουπέ Granturismo και τα μεγάλα σεντάν Ghibli και Quattroporte.

Και οι δύο γραμμές θα σταματήσουν, επηρεάζοντας 2.400 εργαζόμενους που θα απολυθούν προσωρινά.

Το New 500 ήταν το τρίτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη το 2022, αλλά οι πωλήσεις του έχουν επιβραδυνθεί φέτος με την άφιξη νέων ανταγωνιστών.

Οι πωλήσεις του New 500 στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 1,7% σε 41.217 τους πρώτους οκτώ μήνες, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς Dataforce. Ήταν το έκτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετά τα Tesla Model Y, VW ID.4, Tesla Model 3, VW ID.3 και MG4.

Η Fiat σχεδίαζε να κατασκευάσει περίπου 100.000 New 500 στο Mirafiori φέτος. 

Fiat 500 εργοστάσιο

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Volkswagen θα αναστείλει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων VW ID.3 και Cupra Born στα εργοστάσιά της στο Zwickau και στη Δρέσδη της Γερμανίας τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου λόγω της μικρότερης ζήτησης.

Η γερασμένη σύνθεση της Maserati

Τα μοντέλα της Maserati που κατασκευάζονται στο Miafiori έχουν καταποντιστεί στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις της Levante να έχουν μειωθεί κατά 65% μέχρι τον Αύγουστο σε 604 μονάδες. Σύμφωνα με το συνδικάτο FIM, η γραμμή συναρμολόγησης της Maserati στο Μιραφιόρι έχει διακοπεί 58 εργάσιμες ημέρες κατά το πρώτο εξάμηνο.

Η παραγωγή των σεντάν Ghibli και Quattroporte θα σταματήσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Η Quattroporte πρόκειται να αντικατασταθεί από μια νέα γενιά το 2024, η οποία θα περιλαμβάνει μια ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία. Η Ghibli δεν θα αντικατασταθεί.

Το SUV Levante θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο το 2025.  

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Maserati αυξήθηκαν κατά 41% σε 14.500 το πρώτο εξάμηνο, ενισχυμένες από το μεσαίο SUV Grecale της μάρκας, το οποίο κατασκευάζεται στο Cassino της Ιταλίας, μαζί με το μεσαίο sedan Alfa Romeo Giulia και το μεσαίο SUV Stelvio.

Πηγή: Automotive News Europe

Related posts

Αποστολή στη Γαλλία: Οδηγούμε το EV9, το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Kia

timesadmin

Οι τιμές για τα νέα μοντέλα της KGM στην Ελλάδα

protothema.gr

Αυτό είναι είδηση: Οι Ρώσοι παρουσίασαν το ηλεκτρικό Lada e-Niva

James Rollner

Δείτε ηλεκτρική Formula E να φορτίζει σε 30 δευτερόλεπτα (video)

timesadmin

Xiaomi SU7: Οι παραγγελίες του χτύπησαν κόκκινο

James Rollner

Σκληρή απάντηση Κίνας για τους δασμούς ηλεκτρικών από ΕΕ και ΗΠΑ

wp-needuser