Διάσπαρτες-εστίες-στην-Κόρινθο,-έσβησε-η-φωτιά-στην-Ξάνθη
ΕΛΛΑΔΑ

Διάσπαρτες εστίες στην Κόρινθο, έσβησε η φωτιά στην Ξάνθη

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται σε ετοιμότηταγια να απομακρυνθούν.

Στη μάχη έπεσαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονταν συνεχώς, ενώ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σημείωσε ότι η νύχτα θα ήταν δύσκολη καθώς περίπου στις εννέα το βράδυ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα και την προσπάθεια συνέχιζαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Από τη φωτιά έγιναν στάχτη μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια και ελιές, καθώς και δάσος. 

Στην περιοχή μετέβη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη για την πυρκαγιά με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς άρχισαν να επιχειρούν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου. Σύντομα έφτασαν να επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας διατέθηκαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή εξακολουθούν να  παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

11 Ιουλίου 2024
Καίγεται δασική έκταση στη Στιμάγκα Κορινθίας

Φωτιά στη Στιμαγκα

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΙΜΑΓΚΑ

Φωτιά στην Στιμάγκα Κορινθίας

Την ίδια ώρα, κατεσβέσθη η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (11/7) σε χαμηλή βλάστηση στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Συμβαίνει τώρα ‼️ [11/07 – 20:05] Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη συνδράμουν στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς κοντά στα Κιμμέρια, στην Ξάνθη. Επί ποδός όλη η Πυροσβεστική δύναμη της Ξάνθης.

Posted by XanthiNea.gr on Thursday, July 11, 2024

Η φωτιά έφθασε κοντά σε σπίτια χωρίς να απειληθεί ο οικισμός, ωστόσο εστάλη μήνυμα στους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω του καπνού.

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Πέμπτης εστάλη μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πηγάδια, Νέος Ζυγός και Παλιός Ζυγός Ξάνθης προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αστική πυρκαγιά στα Κιμμέρια Ξάνθης. Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Πηγάδια Νέος Ζυγός και Παλιός Ζυγός, παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ειδήσεις σήμερα:

Παραμένει ο Μπάιντεν στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ – Νίκησα τον Τραμπ μία φορά και θα τον νικήσω ξανά – Δείτε βίντεο

Μητσοτάκης για παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών: Δεν θα αποκαλύψουμε τα «όπλα» μας

Legends 2004 – UEFA All Stars 1-2: Ήττα της Εθνικής του Ρεχάγκελ στη γιορτή για τα 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας – Δείτε τα γκολ

Related posts

Λήμνος: Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας – Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

timesadmin

Ράχες: Τέσσερις τραυματίες από άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα τα ξημερώματα

timesadmin

Καιρός: Περιορίζονται σήμερα οι ισχυροί άνεμοι, στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει

timesadmin

Δόθηκε άδεια για να ελεγχθεί το λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος – «Η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει», λέει ο πατέρας του

timesadmin

Πανελλαδικές 2024: Με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία ολοκληρώνονται σήμερα οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ

timesadmin

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής – Δείτε εδώ

timesadmin