Δεν θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία, λέει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου
Δεν θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία, λέει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου
Ο Γιάννης Αντωνίου ξεκαθάρισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε ένα πολυεθνικό σχηματισμό που θα έχει την ευθύνη επιτήρησης της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ουκρανία και η συνδρομή της Λευκωσίας θα μπορούσε να είναι σε διοικητικό-υποστηρικτικό επίπεδο

Μανώλης Καλατζής
Μία δήλωση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Παρίσι, προκάλεσε ερωτηματικά και έτυχε διαφόρων ερμηνειών σε σχέση με την πρόθεση της Κύπρου να λάβει μέρος σε ειρηνευτικό σχεδιασμό με αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία μετά τη λήξη του πολέμου.
Η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μετά τη χθεσινή σύνοδο στο Παρίσι ανέφερε: «… εκφράσαμε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι παρούσα, να εκπροσωπείται σε όποιον σχηματισμό δημιουργηθεί για να επικρατήσουν αυτές οι συνθήκες (κατάπαυσης του πυρός) στην Ουκρανία. Είναι κάτι που εκφράσαμε και σε επιχειρησιακό επίπεδο όταν έγινε η προηγούμενη συνάντηση όπου η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείτο από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε σε αυτήν την προσπάθεια που επαναλαμβάνω αγγίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα και της ίδιας της Ευρώπης».
Σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου ξεκαθάρισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε ένα πολυεθνικό σχηματισμό που θα έχει την ευθύνη επιτήρησης της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ουκρανία και η συνδρομή της Λευκωσίας θα μπορούσε να είναι σε διοικητικό-υποστηρικτικό επίπεδο, για ανθρωπιστικές αποστολές, με τη συμμετοχή στελεχών της Εθνικής Φρουράς ή και της Αστυνομίας.
«Και ασφαλώς, σε καμιά περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προτίθεται να διαθέσει στρατεύματα», τόνισε ο κ. Αντωνίου.
Μανώλης Καλατζής
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-









Δείτε Επίσης