Δείτε-τα-νέα-citroen-c4-και-c4-x-τι-αλλαγές-έχουν-(video)
AYTOKINHTO

Δείτε τα νέα Citroen C4 και C4 X-τι αλλαγές έχουν (video)

Η Citroen κάνει μια τολμηρή δήλωση στην αγορά των σεντάν της κατηγορίας C με την παγκόσμια πρεμιέρα των νέων C4 και C4 X στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Βασισμένα στην κληρονομιά των προκατόχων τους, τα μοντέλα αυτά έχουν μεταμορφωθεί σε πιο εκλεπτυσμένα, άνετα και κομψά οχήματα, έτοιμα να φτάσουν στις αντιπροσωπείες στις αρχές του 2025.

Citroen C4 2024

Η έμφαση στην απλότητα, τη σύγχρονη αισθητική και τον σχεδιασμό προσανατολισμένο στον οδηγό και τους επιβάτεςδιαφοροποιεί τα νέα C4 και C4 X σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική κατηγορία.

Μοντέρνα εμφάνιση

Τα νέα C4 και C4 X διαθέτουν έναν πιο δυναμικό και συνεκτικό σχεδιασμό, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά της Citroen με φρέσκες αισθητικές γραμμές εμπνευσμένες από το concept OLI του 2022.

Το εμπρόσθιο μέρος, το οποίο είναι ίδιο και στα δύο μοντέλα, φέρει το νέο λογότυπο της Citroen τοποθετημένο μέσα σε μια ανασχεδιασμένη μάσκα που ενισχύει την επιβλητική παρουσία του αυτοκινήτου. Τα LED φώτα διαθέτουν μια διακριτή φωτεινή υπογραφή με τρία οριζόντια τμήματα, εξασφαλίζοντας άμεση αναγνώριση.

Citroen C4 X 2024

Το C4 διατηρεί την ανυψωμένη, δυναμική του στάση με στοιχεία SUV, ενώ το C4 X διαθέτει σιλουέτα fastback που συνδυάζει κομψότητα και πρακτικότητα. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ανανεωμένες αεροδυναμικές ζάντες και επενδύσεις στις πλευρές, βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Το πίσω μέρος του C4 έχει αναβαθμιστεί για μια πιο κομψή και ισορροπημένη εμφάνιση, ενώ το C4 X διατηρεί τον σχεδιασμό fastback.

Προηγμένα xαρακτηριστικά άνεσης

Το γνωστό σύστημα Advanced Comfort της Citroen   κυριαρχεί στα νέα C4 και C4 X. Τα ανασχεδιασμένα καθίσματα προσφέρουν μια πολυτελή αίσθηση με επένδυση, διαθέτοντας αφρό πάχους 15 mm για μεγαλύτερη άνεση.

Citroen C4 2024

Η δυναμική άνεση εξασφαλίζεται από ένα στρώμα υψηλής πυκνότητας, καθιστώντας τα μεγάλα ταξίδια πιο ευχάριστα. Με την ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions, τα μοντέλα υπόσχονται αίσθηση “ιπτάμενου χαλιού”, εξομαλυνοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει πλέον μια ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών σε συνδυασμό με οθόνη αφής 10 ιντσών για μια σύγχρονη, high-tech εμπειρία.

Citroen C4 2024

Τα μοντέλα διαθέτουν επίσης προσαρμόσιμο σύστημα infotainment με φυσική αναγνώριση φωνής, ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone και ενημερώσεις over-the-air. Η έγχρωμη head-up display ενισχύει περαιτέρω την ασφάλεια, παρέχοντας απαραίτητες πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Κορυφαίοι χώροι στην κατηγορία 

Η Citroen δίνει έμφαση στον χώρο και την πρακτικότητα, ειδικά στο C4, με μεταξόνιο 2.670 mm που προσφέρει χώρο για τα γόνατα 198 mm, το καλύτερο στην κατηγορία του. Το πλάτος του εξωτερικού, 1.800 mm, φιλοξενεί άνετα τρεις επιβάτες πίσω.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει 380 λίτρα, επεκτάσιμα στα 1.250 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Για το C4 X, ο χώρος αποσκευών είναι ακόμα μεγαλύτερος, στα 510 λίτρα, ιδανικός για όσους χρειάζονται επιπλέον χωρητικότητα.

Citroen C4 2024

Κινητήρες

Η Citroen προσφέρει πολλαπλές επιλογές κινητήρων για τα C4 και C4 X, ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της για προσιτό και αποδοτικό εξηλεκτρισμό.

Ηλεκτρικές Εκδόσεις:
   – Η έκδοση των 145 ίππων προσφέρει αυτονομία 355 χλμ για το C4 και 360 χλμ για το C4 X.
   – Το μοντέλο των 155 ίππων, εξοπλισμένο με μπαταρία 54 kWh, επεκτείνει την αυτονομία στα 415 χλμ για το C4 και 425 χλμ για το C4 X.

Citroen C4 X 2024

Υβριδικές Επιλογές:
   – Η υβριδική έκδοση 136 διαθέτει έναν κινητήρα 1,2 λίτρων με 136 ίππους, προσφέροντας ισορροπία ισχύος και οικονομίας καυσίμου. Αυτή η έκδοση χρησιμοποιεί σύστημα υβριδισμού 48V, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου έως και 20%.
   – Η υβριδική έκδοση 100 αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής, προσφέροντας ευελιξία για αστική χρήση.

Κινητήρας Εσωτερικής Καύσης (ICE):
   – Ένας κινητήρας PureTech 1,2 λίτρων με 130 ίππους είναι διαθέσιμος σε επιλεγμένες αγορές, συνδυασμένος με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων για ομαλή οδήγηση.

Citroen C4 2024

Ασφάλεια

Τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν έως και 20 Συστήματα Προηγμένης Υποβοήθησης Οδηγού (ADAS) για μια ασφαλέστερη οδηγική εμπειρία. Τα κυριότερα περιλαμβάνουν:
   – Active Safety Brake: Ενεργοποιείται αυτόματα όταν ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης.
   – Highway Driver Assist: Ημιαυτόνομη οδήγηση με προσαρμοζόμενο cruise control και υποβοήθηση λωρίδας.
   – Παρακολούθηση Τυφλών Σημείων και Ειδοποίηση Προσοχής Οδηγού: Βελτιώνει την ασφάλεια και την επίγνωση του οδηγού.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως η έγχρωμη head-up display, το σύστημα κάμερας 360 μοιρών και η προηγμένη υποβοήθηση στάθμευσης, κάνουν κάθε διαδρομή πιο εύκολη και ασφαλή.

Related posts

Ο Akio Toyoda μίλησε για τον παππού του, το Star Trek και την επόμενη μέρα της Toyota

timesadmin

Ετοιμοπαράδοτο το XEV YOYO μόνο με 5 ευρώ την ημέρα

timesadmin

Η ιστορία ενός υπέροχου υφάσματος της Porsche που παραμένει διαχρονικό

James Rollner

Πόσο πουλήθηκε σε δημοπρασία μια από τις τελευταίες αερόψυκτες Porsche 911

protothema.gr

Mercedes: Ετοιμάζει ηλεκτρική G-Class κατηγορίας Jimny

timesadmin

25 χρόνια Skoda Fabia: Πώς να κοστίζεις λίγο και να αξίζεις πολύ

James Rollner