Γραφείο-Κασσελάκη-για-ΣΥΡΙΖΑ:-Έσπευσαν-να-αλλοιώσουν-ακόμη-κι-αυτή-την-απόφαση-του-Σαββάτου-που-οι-ίδιοι-έλαβαν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραφείο Κασσελάκη για ΣΥΡΙΖΑ: Έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν

Γραφείο Κασσελάκη για ΣΥΡΙΖΑ: Έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν

πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης

Φουντώνει η κόντρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και το «μπλόκο» στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Απαντώντας σε σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου γίνεται λόγος για «αμετάκλητη» απόφαση, το γραφείο Τύπου του Στέφανου Κασσελάκη περνάει στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας ότι κάποιοι «έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν» και μιλά για «σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του», εκφράζοντας την ευχή «να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν».

Η ανακοίνωση του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη

Αναλυτικά, από το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνουν τα εξής:

«Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι “είναι εδώ” και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της Κ.Ε, κάποιοι -υπό το κράτος πανικού- έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν.

Με σημερινή του  ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν «αμετάκλητη» απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη.

Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού.

Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Προηγουμένως, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε νέα παρέμβαση με βίντεο στα social media, στέλνοντας το μήνυμα ότι «είμαι εδώ» και καλώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους. «Στο Συνέδριο, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται», υπογραμμίζει.

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος. Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου.

Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς. Όμως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι» αναφέρει.

«Όμως και οι μηχανισμοί έχουν τα όρια τους. Και γι’ αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς. Ξέρω ότι αισθάνεστε θλίψη, οργή, απογοήτευση. Μετατρέψτε αυτά σε πείσμα, δύναμη και αγώνα. Σας ζητώ να μη φύγετε από τις ΟΜ. Σας ζητώ να γίνετε μια ασπίδα Δημοκρατίας. Εάν είστε αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, να γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες #Είμαι_εδώ.

Θα ήταν εύκολη λύση η φυγή. Όμως σας προσκαλώ στα δύσκολα: να κερδίσουμε πίσω την αξιοπρέπεια της δημοκρατικής παράταξης. Δεν της αξίζει αυτός ο εξευτελισμός.

Δεν αξίζει στους αγώνες των παππούδων μας για ελευθερία και δημοκρατία. Δεν αξίζει στις ελπίδες των παιδιών μας για μια δίκαιη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες. Η Αριστερά αποκλείεται να αποκλείει.

Η Αριστερά επιβάλλεται να ανοίγεται στο αύριο. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Στο Συνέδριο, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται» σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επέστρεψε ασθενής με Η1Ν1 από το Νταβός – Προς αναβολή το αυριανό υπουργικό

timesadmin

Αυγενάκης: Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει απερίφραστα την πολύνεκρη επίθεση εναντίον αμάχων στα υψίπεδα του Γκολάν

wp-needuser

Πιερρακάκης στον Realfm 97,8: Οι αλλαγές θα είναι συνεχείς σε όλη την τετραετία – Τι είπε για τη χρήση κινητών στα σχολεία

protothema.gr

Αποκαλύψεις Άδωνι Γεωργιάδη για πλαστά εικονικά τιμολόγια επί ημερών Πολάκη

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει όνομα στο κόμμα ο Κασσελάκης – Σαρωτικές αλλαγές ενόψει Συνεδρίου

wp-needuser