Γοτθικό-μακελειό-στο-τρέιλερ-του-‘nosferatu’
ΣΙΝΕΜΑ

Γοτθικό μακελειό στο τρέιλερ του ‘Nosferatu’

Εικόνες κομψοτεχνήματα φιλοξενούνται στο πρώτο πλήρες απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς.

Nosferatu trailer

Εάν το teaser μας κοψοχόλιασε, το πρώτο πλήρες τρέιλερ του “Nosferatu” μας εντυπωσίασε με την άρτια γοτθική αισθητική του. Ο διακεκριμένος Ρόμπερτ Έγκερς (“Witch”, “Φάρος”, “Ο Άνθρωπος του Βορρά”) υπογράφει τη διασκευή ενός κλασικού φιλμ, η οποία αφήνει υποσχέσεις για κάτι αρκούντως εντυπωσιακό.

Ο λόγος, φυσικά, για το ριμέικ της ομώνυμης αριστουργηματικής ταινίας του Φρίντριχ Βίλεμ Μουρνάου που κυκλοφόρησε πριν από 102 ολόκληρα χρόνια και παραμένει αξεπέραστη. Με πλήρη τίτλο “Νοσφεράτου: Μια Συμφωνία Τρόμου”, το φιλμ μετατρέπει τη γνωστή ιστορία του “Δράκουλα” σε γνήσιο ρομαντικό δράμα. Ο Νοσφεράτου, μια καθαρά φαλλική φιγούρα, πεθαίνει από το φως του ήλιου (πρωτότυπη αναφορά, που υιοθετήθηκε στο βαμπιρικό μύθο) παρασυρμένος από την αγάπη του για την Έλεν, η οποία τον παγιδεύει και αφήνεται να της πιεί το αίμα σε μια καθαρά σεξουαλική ιεροτελεστία. Παράλληλα, ο Μουρνάου στήνει μια πολιτική παραβολή που προφητεύει τον ερχομό της φαιάς πανούκλας (το φέρετρο του Ορλόκ φτάνει στο Βίσμπουργκ και τα ποντίκια ξεχύνονται από το πλοίο), αλλά και μια σύγκρουση φαντασιακού και δαιμονικού από τη μια, πολιτισμού και πραγματικότητας από την άλλη. Την απόκοσμη αίσθηση συμπληρώνει η ευρηματική αξιοποίηση των φυσικών ντεκόρ, τα οποία μοιάζουν πιο τρομακτικά από τα στιλιζαρισμένα εξπρεσιονιστικά, όπως γράφαμε σχετικά στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Στο ριμέικ, το ρόλο της Έλεν κρατάει η Λίλι Ρόουζ Ντεπ και εκείνον του Κόμη Ορλόκ ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ. Στην πρωτοκλασάτη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε ακόμα, μεταξύ άλλων, τους Γουίλεμ Νταφόε, Νίκλας Χουλτ και Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον. Με το “Nosferatu”, ο Έγκερς έρχεται να προστεθεί στο κλαμπ των σκηνοθετών που έχουν εμπνευστεί με κάποιες από τις πτυχές του “Δράκουλα”, το οποίο περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα (“Δράκουλας”, 1992) και ο Βέρνερ Χέρτζογκ (“Νοσφεράτου, ο Δράκουλας της Νύχτας”, 1978). Το αν ο Αμερικανός κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες, θα το μάθουμε στις 2 Ιανουαρίου 2025.

Δείτε το τρέιλερ του “Nosferatu”:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Animasyros 2024: Μια πανηγυρική γιορτή του κινούμενου σχεδίου

Related posts

Κατερίνη: Το «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια» άνοιξε αυλαία

wp-needuser

Home Cinema: 10 ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση

timesadmin

Θα γίνει η ιταλική δραμεντί ‘Πάντα Υπάρχει το Αύριο’ το σουξέ του καλοκαιριού;

James Rollner

Οι ‘Αναλώσιμοι 4’ στο “Cine Center” Καλαμάτας (Βίντεο)

timesadmin

Ερώτηση στη Βουλή για την αφίσα της ταινίας ‘Αδέσποτα Κορμιά’

timesadmin

Netflix: Οι ταινίες που έρχονται στην πλατφόρμα – Ιούνιος 2024

James Rollner