Γιώργος-Γεραπετρίτης:-Δεν-υπάρχει-περίπτωση-να-βρεθούμε-ξαφνικά-με-έναν-τεράστιο-αριθμό-μεταναστών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε ξαφνικά με έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε ξαφνικά με έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών

πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης

Το μεταναστευτικό και η στάση της Γερμανίας, ο φράχτης στον Έβρο αλλά και η εισαγωγή του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» στα τουρκικά σχολικά βιβλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η Γερμανία επικαλείται κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εισροές από άλλες χώρες της ΕΕ και έτσι πρόκειται να εισαγάγει περισσότερους ελέγχους, με ταυτοποιήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων για την εισροή μεταναστών στη Γερμανία και για το αν αυτό επηρεάζει την Ελλάδα.

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για διατάραξη της ελεύθερης πρόσβασης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συνθήκης Σένγκεν και πρόσθεσε: «Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο προβλέπει πως από την στιγμή που ένας πολίτης λάβει το τα δικαιώματα πρόσφυγα, τότε έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει ελεύθερα. Η πραγματικότητα είναι πως η Ελλάδα τηρεί αυτά που προβλέπει η συνθήκη Σένγκεν».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε ξαφνικά με έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, η Γερμανία έχει εξαγγείλει αυστηροποίηση ελέγχων και όχι κλειστά σύνορα, οπότε οι πρόσφυγες που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα στη Γερμανία δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν πίσω.

Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας για τη μετανάστευση ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι «ανεξαρτήτως με τη χρηματοδότηση, ο φράκτης στον Έβρο θα γίνει».

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως βήμα-βήμα θα επιτύχουμε την άριστη συνεννόηση με την Τουρκία. «Ο ελληνικός λαός θέλει ασφάλεια, ηρεμία και ευημερία», τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τι αναφέρει το κείμενο της τροπολογίας

timesadmin

Η μάχη των υπογραφών στον ΣΥΡΙΖΑ: Η κίνηση των «87», η αντίδραση Κασσελάκη, οι φαμίλιες και τα τρολς

James Rollner

Κωνσταντίνος Φλώρος: «Η Δικαιοσύνη έκανε αμερόληπτα τη δουλειά της, λυπάμαι για τον κ. Τασούλα» δηλώνει ο πατέρας του

protothema.gr

Μητσοτάκης: Να είναι ισχυρή η ΝΔ στις ευρωεκλογές, θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις – Δεν μιλά για την ΕΕ η αντιπολίτευση

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και απαιτεί άμεσες απαντήσεις

protothema.gr

Κικίλιας για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ: Θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι

protothema.gr