Γιοβάνοβιτς-για-το-παιχνίδι-με-την-Αγγλία:-«Ένα-καλό-τεστ-για-να-δούμε-πού-βρισκόμαστε»
ΣΠΟΡ

Γιοβάνοβιτς για το παιχνίδι με την Αγγλία: «Ένα καλό τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε»

Ως μία πολύ καλή ευκαιρία για την Εθνική Ελλάδας για να διαπιστώσει το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, χαρακτήρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το αυριανό (Πέμπτη 10/10, 21:45) μεγάλο ματς με την Αγγλία στο Γουέμπλει για τη 3η αγωνιστική της League B του Nations League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «γαλανόλευκης» ομάδας, υπογράμμισε πως εάν η Ελλάδα θέλει να αλλάξει το status της, θα πρέπει να κάνει υπερβάσεις, ενώ περιμένει το μάξιμουμ απ’ τους ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το «Wembley» και το sold out:

«Σίγουρα το Wembley είναι ένα σύμβολο του ποδοσφαίρου, έχει τεράστια αναγνώριση παγκοσμίως. Είναι πραγματικά ένα όμορφο στάδιο. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να το θαυμάσουμε γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι».

-Για το αν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό και την τακτική του:

«Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές στις Εθνικές Ομάδες, έχουμε λίγο χρόνο προπονήσεων. Περιμένω σε αυτό το παιχνίδι κάποια πράγματα που δεν λειτούργησαν καλά να βελτιωθούν. Να έχουμε πολύ καλύτερο παιχνίδι για να πάρουμε αποτέλεσμα.

Δεν εξαρτάται από μας, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα ποιοτική. Είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, ένα καλό τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε όταν αντιμετωπίζουμε μια κορυφαία ομάδα».

-Για το τι θα πει στους παίκτες του:

«Σε εμάς τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλουμε ως Εθνική να αλλάξουμε το status που έχουμε θα πρέπει να υπερβάλλουμε τον εαυτό μας. Να κάνουμε κάποια αποτελέσματα παραπάνω από το επίπεδο που είμαστε. Να κάνουμε υπερβάσεις.

Εξάλλου έχουμε παίκτες που παίζουν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχουμε και εγωισμό. Ως προπονητής ζητάς το μάξιμουμ των δυνατοτήτων από τους παίκτες σου. Πρέπει να αποφύγεις λάθη που ενδεχομένως σε άλλα παιχνίδια να μην κόστιζαν.

Πρέπει να έχουμε ποιότητα και στο διάστημα που έχουμε την μπάλα στα πόδια. Είναι καλή πρόκληση και έτσι το αντιμετωπίζω. Με όλη την ελευθερία που μας δίνει το ποδόσφαιρο να εκφραστούμε σε ένα εκπληκτικό στάδιο και μια ατμόσφαιρα που μακάρι να μπορούμε να τη ζούμε σε καθημερινή βάση».

-Για την Αγγλία:

«Ο Σάουθγκεϊτ έχει κάνει μεγάλα πράγματα για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο Κάρσλεϊ έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της Αγγλίας, έχει μεγαλύτερη κατοχή, οι παίκτες έχουν πιο ελεύθερες θέσεις τακτικά. Βασίζεται στην ποιότητα των παικτών που παίζουν στα άκρα. Και στα δύο ματς ήταν πολύ επιβλητική και μου άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού του».

-Για το πώς θα αντιμετωπίσει την Αγγλία:

«Κανένας προπονητής δεν μπορεί να έρχεται σε αυτά τα παιχνίδια και να σκέφτεται μόνο τον αντίπαλο. Σκεφτόμαστε πως πρέπει είμαστε καλοί στο γήπεδο, να προκαλέσουμε τον εαυτό μας. Να είμαστε ανταγωνιστικοί στα πάντα, σε επίθεση και άμυνα. Να έχουμε καλές θέσεις και καλή κυκλοφορία. Να αναγκάσουμε την Αγγλία να σκέφτεται και αυτή ανασταλτικά.

Είναι πολλά τα θέματα που συζητάμε και μέσα από τη συζήτηση και λιγότερο από την προπόνηση πρέπει να επιμένουμε σε κάποια ποδοσφαιρικά πράγματα. Δύσκολα μπορώ να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου ως προπονητής για τον τρόπο που μου αρέσει να παίζουν οι ομάδες μου. Στην Εθνική είναι πιο δύσκολα λόγω χρόνου αλλά έχουμε ποιότητα. Ξέρω τον Έλληνα παίκτη και τη διάθεσή του να πετύχει κάτι περισσότερο».

-Για το εάν οι 4.300 Έλληνες οπαδοί στην εξέδρα προσθέτουν πίεση:

«Δεν έχω χρόνο να το σκεφτώ, σίγουρα είμαι χαρούμενος για αυτό. Δεν είναι βάρος, είναι κάτι που δίνει πολύ μεγαλύτερο κίνητρο σε όλους μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Και δεν με εκπλήσσει γιατί ξέρω ότι οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο. Το είδαμε και με την Φινλανδία ελπίζω να είναι το ίδιο και με την Αγγλία τον Νοέμβριο.

Από εμάς εξαρτώνται τα περισσότερα και εμείς πρέπει να δώσουμε το έναυσμα στον κόσμο να μας ακολουθήσει και να είναι μαζί μας. Τα 10 χρόνια που δεν έχουμε πάει σε μεγάλη διοργάνωση παίζουν ρόλο αλλά για τον Έλληνα όταν τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο θα έχουμε μεγάλη στήριξη. Υπάρχουν νέοι Έλληνες παίκτες, μια γενιά παικτών που αξίζουν λίγο μεγαλύτερη στήριξη για τα χρόνια που έχουν μπροστά τους να πετύχουν με την Εθνική».

Related posts

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών στα 50 μ. ελεύθερο η Νόρα Δράκου

protothema.gr

«Χρυσή» η Γιάβι στα 3.000 μέτρα με απίστευτο φίνις και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ

James Rollner

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μεγάλη εμφάνιση από τον Κουρουγκλίεβ – Εξασφάλισε θέση στα προημιτελικά της πάλης

protothema.gr

Νεκρός ο άνδρας που έκαψε ζωντανή την μαραθωνοδρόμο Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι

protothema.gr

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στις «16» του Τσάρλεστον με μια ακόμη πειστική εμφάνιση

James Rollner

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Τζόκοβιτς μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο την τιτανομαχία με Ναδάλ

protothema.gr