AYTOKINHTO

Γιατί Ford και LG ακύρωσαν τη δημιουργία εργοστασίου μπαταριών στην Τουρκία

Η τουρκική Koc Holding δήλωσε ότι ανακάλεσε συμφωνία με τη Ford και τη νοτιοκορεατική εταιρεία κατασκευής μπαταριών LG Energy Solution για μια κοινοπραξία παραγωγής μπαταριών για επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα.

Οι τρεις εταιρείες υπέγραψαν μη δεσμευτική συμφωνία τον Φεβρουάριο για τη δημιουργία κοινοπραξίας με σκοπό τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις κατασκευής κυψελών μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, κοντά στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

“Λαμβάνοντας υπόψη τον τρέχοντα ρυθμό υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων, η χρονική στιγμή δεν είναι κατάλληλη για μια επένδυση σε κυψέλες μπαταριών”, ανέφερε η Koc Holding σε δήλωσή της.

“Η Ford και η Koc Holding θα παραμείνουν προσηλωμένες στην υποστήριξη της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο Kocaeli της Ford Otosan και θα αξιολογήσουν πιθανές επενδύσεις σε κυψέλες μπαταριών στο μέλλον σύμφωνα με τη δυναμική της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων”, ανέφερε.

Η κοινοπραξία Ford Otosan κατασκευάζει φορτηγά Transit και πρόκειται να αρχίσει να κατασκευάζει ηλεκτρικές εκδόσεις το επόμενο έτος. Θα παράγει επίσης ηλεκτρικά φορτηγά για τη Volkswagen στο πλαίσιο της βιομηχανικής συνεργασίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η LGES προμηθεύει μπαταρίες από το εργοστάσιό της στην Πολωνία για τα Ford Mustang Mach-E και E-Transit.

Συμφώνησαν στην ακύρωση και οι τρεις

Η LG δήλωσε ότι οι τρεις εταιρείες συμφώνησαν αμοιβαία να απορρίψουν το σχέδιο λόγω του τρέχοντος ρυθμού υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης από τους καταναλωτές.

“Η LG Energy Solution και η Ford εργάζονται από κοινού σε ένα σχέδιο για την υποστήριξη της παραγωγής κυψελών μπαταρίας για αυτό το EV από τις υφιστάμενες δραστηριότητες της LG Energy Solution, επεκτείνοντας τη μακροχρόνια επιχειρηματική σχέση των εταιρειών”, ανέφερε η LG σε δήλωσή της.

Τον Οκτώβριο, η LGES προειδοποίησε για επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων το 2024 λόγω των παγκόσμιων οικονομικών αβεβαιοτήτων που επηρεάζουν τις προοπτικές των πωλήσεων EV, ενώνοντας έναν αυξανόμενο αριθμό αυτοκινητοβιομηχανιών και προμηθευτών που εκφράζουν επιφυλακτικότητα σχετικά με τη ζήτηση για EV.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης από την αύξηση των επιτοκίων και η εξασθένηση της ανάπτυξης σε μεγάλες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ευρώπη θα επηρεάσει τους αγοραστές αυτοκινήτων.

Η LG διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, την Πολωνία, την Ινδονησία και τον Καναδά.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Κινεζική φίρμα επεκτείνεται με νέα συνεργασία στην Αθήνα

wp-needuser

16χρονος πιάστηκε να οδηγεί μια Toyota GR Supra με 212 km/h

timesadmin

Πόσο πουλήθηκε σε δημοορασία αυτό το Tesla Cybertruck στην έκδοση “Cyberbeast”

timesadmin

F1 GP Αυστρίας: Ανέλπιστη νίκη George Russell με Mercedes

protothema.gr

Πόσοι έχουν ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα

James Rollner

Επίσημο: 18 ευρώ την ώρα το πάρκινγκ στο Παρίσι για βαριά αυτοκίνητα

timesadmin