AYTOKINHTO

Γιατί στέλεχος της NVidia λέει “κάπως χαζό” τον όρο SDV

Πλέον όταν μιλάει ο Danny Shapiro, όλη η αυτοκινητοβιομηχανία (και όχι μόνο) ακούει με προσοχή. Ο αντιπρόεδρος της Nvidia για τα αυτοκίνητα μίλησε για τον όρο “SDV” (Software Defined Vehicle – Αυτοκίνητο που Καθορίζεται από το Λογισμικό) αλλά κυρίως για την αυτόνομη οδήγηση. 

“Ο όρος είναι κάπως χαζός”, είπε σε δημοσιογράφο του ANS αυτή την ο Danny Shapiro. “Το λέτε αυτό [δείχνει το κινητό του τηλέφωνο] τηλέφωνο που καθορίζεται από το λογισμικό; Όχι, αλλά η αρχή είναι η ίδια. Σημαίνει απλώς ότι το αυτοκίνητο έχει έναν υπολογιστή που λαμβάνει ενημερώσεις”.

Danny Shapiro

Ως παράδειγμα, έδειξε την πλατφόρμα υπολογιστών Drive της Nvidia, η οποία στοχεύει να παρέχει υψηλά επίπεδα αυτόνομης οδήγησης. Το Nvidia Drive θα τρέχει το λογισμικό της Volvo στο EX90, δημιουργώντας μια άποψη του κόσμου σε πραγματικό χρόνο, 360 μοιρών.

Το Nvidia Drive θα είναι επίσης μέρος του αδελφού μοντέλου του EX90, του Polestar 3, και θα προστεθεί στα μοντέλα της Mercedes-Benz φέτος, λειτουργώντας ως εφαλτήριο προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Shapiro: “Οτιδήποτε κινείται τελικά θα είναι αυτόνομο”

“Ακόμη και αν δεν είναι ακόμη πλήρως αυτόνομο μπορούμε να το αναβαθμίσουμε με την πάροδο του χρόνου, ώστε να γίνεται καλύτερο, φτάνοντας σε μεγαλύτερα επίπεδα αυτονομίας, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουμε ένα νέο αυτοκίνητο”, δήλωσε ο Shapiro.

Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr

Related posts

Giorgetto Giugiaro: Το Tesla Cybertruck είναι ο “Πικάσο των αυτοκινήτων”

timesadmin

Πόσα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πουληθούν στην Ευρώπη το 2024

James Rollner

Η διαφήμιση του νέου Citroen e-C3 φέρνει την επανάσταση (video)

wp-needuser

Ferrari 250 GTO 65 εκατ. ευρώ πήρε φωτιά σε αγώνα κλασικών (video)

timesadmin

Τώρα τα ετοιμοπάραδοτα VW με όφελος έως 7.000 ευρώ

wp-needuser

Θα υπάρξει 9η γενιά Golf και θα είναι ηλεκτρική

timesadmin