Γιατί-ξαφνικά-ο-donald-trump-υποστηρίζει-τα-ηλεκτρικά-αυτοκίνητα
AYTOKINHTO

Γιατί ξαφνικά ο Donald Trump υποστηρίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ορκισμένος εχθρός της ηλεκτροκίνησης, αλλά πλέον δηλώνει πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Γιατί; Είναι πολύ απλό αν σκεφτείς ποιος τον στηρίζει.

Top Gear TEAM

Ποιος είναι ο τρόπος να κάνεις τον Donald Trump υπέρμαχο της ηλεκτροκίνησης; Να δηλώσεις ανοιχτά την υποστήριξή σου προς το πρόσωπό του και να του υποσχεθείς χορηγία μερικών δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική του εκστρατεία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, χρειάζεται να είσαι κάτι παραπάνω από τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Κάτι σαν τον Elon Musk, για παράδειγμα.

Το αφεντικό της Tesla και ιδιοκτήτης του Χ, έσπευσε να ανακοινώσει την υποστήριξή του προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του, τον περασμένο μήνα. Και παράλληλα, να δηλώσει πως θα χορηγεί τον Trump με ένα ποσό περίπου 45 εκατομμυρίων δολαριών σε μηνιαία βάση μέχρι τις προσεχείς εκλογές.

Elon Musk

Ναι, όπως αποδεικνύεται, αυτό είναι αρκετό για να δηλώσει ένας πρώην ορκισμένος εχθρός των ηλεκτρικών οχημάτων, την πίστη του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μιλώντας πρόσφατα σε συγκέντρωση στη Τζόρτζια, ο Trump δήλωσε ότι πλέον δεν έχει “άλλη επιλογή” από το να στηρίξει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κι αυτό χάρη στην υποστήριξη που έλαβε από τον Musk.

Είμαι υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων“, δήλωσε ο Trump στη συγκέντρωση. “Πρέπει να είμαι, επειδή, ξέρετε, ο Elon με υποστήριξε πολύ έντονα. Έτσι, δεν έχω άλλη επιλογή“, δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων σε ένα άτυπο follow back προς τον Elon Musk.

Όλοι οι καλοί χωράνε

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Guardian, στη συνέχεια, ο Trump επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα “μικρό κομμάτι” της ευρύτερης βιομηχανίας και πιστεύει ότι υπάρχει θέση στην αγορά και για διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης.

Θέλετε να έχετε αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη“, είπε. “Θέλετε να έχετε υβριδικά. Θέλετε να έχετε κάθε είδους αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται όλοι να έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το είπα αυτό στον Elon. Οπότε θα πρέπει να μην είμαστε απόλυτοι”, κατέληξε ο Trump.

Στροφή 180 μοιρών

Ενδεικτικό της κωλοτούμπας του Trump, είναι το γεγονός ότι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ίδιος υποστήριζε πως η “τρέλα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα” ήταν ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι πολιτικοί ηγέτες προσπαθούσαν να καταστρέψουν τις ΗΠΑ.

🚨BREAKING: Adin Ross gifts Donald Trump a Cybertruck wrapped in an American flag design, featuring a MAGA sign and his iconic photo from after the assassination attempt. 🇺🇸

President Trump: “That’s an Elon.”🔥 pic.twitter.com/5tFgsw8jIj

— I Meme Therefore I Am 🇺🇸 (@ImMeme0) August 5, 2024

Προηγουμένως είχε στοχοποιήσει τα σχέδια επέκτασης του προέδρου Biden για το δημόσιο δίκτυο φόρτισης και είχε υποστηρίξει ότι το Μίσιγκαν θα μπορούσε να χάσει ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία του από την Κίνα.

Ο Trump έχει επίσης χαρακτηρίσει στο παρελθόν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως “φάρσα” και δήλωσε ότι θα οδηγήσουν σε εκτεταμένες περικοπές θέσεων εργασίας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Απ’ ότι φαίνεται όμως, το ειδικό βάρος της υποστήριξης από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, μπορεί να σε κάνει εύκολα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.

Related posts

Citroen Basalt: Νέο μικρό coupe SUV από τους Γάλλους

James Rollner

Alfa Romeo 33 Stradale: V6 με turbo ή ηλεκτρική; Ποια διάλεξαν οι περισσότεροι αγοραστές

timesadmin

Όλοι περιμένουν το νέο ηλεκτρικό SUV Lucid Gravity-πότε παρουσιάζεται

timesadmin

Το κινεζικό hypercar Yangwang U9 έπιασε ασύλληπτη ταχύτητα σε δοκιμές

wp-needuser

To σκάνδαλο ασφάλειας της Daihatsu και πώς αντέδρασε η Toyota

timesadmin

EREV: Αυτοκίνητα αυξημένης αυτονομίας-πόσο καλύτερα είναι από τα ηλεκτρικά

protothema.gr