Γιατί-η-toyota-μειώνει-τόσο-πολύ-την-παραγωγή-της
AYTOKINHTO

Γιατί η Toyota μειώνει τόσο πολύ την παραγωγή της

Ο ιαπωνικός κολοσσός ρίχνει συνέχεια την παραγωγή αυτοκινήτων τους τελευταίους 5 μήνες, σε ποσοστά που οριακά θυμίζουν απόνερα πανδημίας. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί.

Top Gear TEAM

Toyota RAV4 PHEV

Η παγκόσμια παραγωγή της Toyota έπεσε τον Ιούνιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καθώς φαίνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία να πλήττεται από ένα πρόβλημα πιστοποίησης στην εγχώρια αγορά της και έναν σκληρό πόλεμο τιμών στην Κίνα.

Η παραγωγή παγκοσμίως μειώθηκε κατά 13% σε 795.862 οχήματα, η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2022, ανακοίνωσε η Toyota.

Στην εγχώρια αγορά της, η παραγωγή έπεσε κατά 19% αφού το υπουργείο Μεταφορών διαπίστωσε παρατυπίες στις αιτήσεις της Toyota και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών για την πιστοποίηση ορισμένων μοντέλων.

Στην Κίνα, όπου οι εγχώριοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η BYD, έχουν κερδίσει γρήγορα μερίδιο αγοράς και έχουν μειώσει επιθετικά τις τιμές, η παραγωγή μειώθηκε κατά 22%, σηματοδοτώντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα όπου η παραγωγή της Toyota έχει μειωθεί κατά 20% ή περισσότερο.

Η παραγωγή στη Βόρεια Αμερική μειώθηκε κατά 6,2%, ενώ στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 6,6% λόγω των λιγότερων ημερών παραγωγής σε σχέση με πέρυσι.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota υποχώρησαν κατά 5,1% κατά τη διάρκεια του μήνα, επηρεασμένες από τις μειώσεις στην Ιαπωνία και την Κίνα.

Σε άλλο άρθρο θα δούμε τι ανακοίνωσε η Toyota σχετικά με τις πωλήσεις εξαμήνου. 

Related posts

Joe Biden: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που λατρεύει

wp-needuser

Ολοκαίνουργιες μπαταρίες από Porsche Taycan πωλούνται σε απίστευτη τιμή

wp-needuser

O Patrick Dempsey είναι επισήμως ο πιο σέξι οδηγός αγώνων

timesadmin

Σκάνδαλο Red Bull: Έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Horner σε υπάλληλο

timesadmin

Αυτή η φίρμα θα εκδώσει το πρώτο στον κόσμο “διαβατήριο μπαταρίας” για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

wp-needuser

Video συγκριτικό: Το Volvo ΕΧ30 και οι ανταγωνιστές-είναι το καλύτερο ηλεκτρικό B-SUV που υπάρχει;

wp-needuser