ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Περιθώρια αύξησης των αμυντικών δαπανών έως και 9 δισ. ευρώ από το 2028

Περιθώρια έως και 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετες αμυντικές δαπάνες από το 2028 βλέπει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, εάν η χώρα μπορέσει να μειώσει τα επίπεδα του χρέους της.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων DPA, είπε ότι τα πρόσθετα κεφάλαια θα μπορούσαν να απελευθερωθούν εάν η Γερμανία  φτάσει το χρέος της κάτω από τον στόχο που έχει θέσει η ΕΕ στο 60% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

“Εάν πέσουμε κάτω από αυτό το όριο, τότε η αποπληρωμή του χρέους του κορονοϊού που σχεδιάζεται από το 2028 θα μπορούσε να συζητηθεί ξανά”, είπε.

Η γερμανική κυβέρνηση πήρε δάνεια έκτακτης ανάγκης συνολικού ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020, το 2021 και το 2022 για την αντιμετώπιση της πανδημία του κορονοϊού και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως είπε ο Λίντνερ, η Γερμανία σχεδιάζει τον προϋπολογισμό για αποπληρωμή χρέους εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από το 2028.

“Ωστόσο, εάν το βάρος της πανδημίας στο επίπεδο του χρέους έχει ήδη ξεπεραστεί μέχρι τότε, η αποπληρωμή θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά”, είπε ο υπουργός.

“Αυτό θα καταστήσει διαθέσιμα δισεκατομμύρια που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε το άλμα προς τον στόχο του ΝΑΤΟ στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό”, είπε.

Related posts

Goldman Sachs: Κατέβασε στο 4,9% τον πήχη για την ανάπτυξη στην Κίνα το 2024

wp-needuser

Το Κίεβο αποστέλλει ενισχύσεις στην περιοχή του Χαρκόβου – Ο Ζελένσκι ανέβαλε όλες τις επισκέψεις του στο εξωτερικό

James Rollner

Γερμανία: Αυξητικές τάσεις ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Στο 2,6%

James Rollner

Ρωσικός δορυφόρος σε τροχιά διαλύθηκε – Μέτρα προφύλαξης λαμβάνουν οι αστροναύτες του ISS

timesadmin

Ουκρανία: Μαίνονται οι επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων

James Rollner

Μεξικό: Η κυβέρνηση “παγώνει” τις σχέσεις της με την πρεσβεία των ΗΠΑ

James Rollner