Γαλλία:-Η-διεθνής-έκθεση-ναυτικού-αμυντικού-εξοπλισμού-euronaval-δεν-θα-φιλοξενήσει-ισραηλινά-περίπτερα
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η διεθνής έκθεση ναυτικού αμυντικού εξοπλισμού Euronaval δεν θα φιλοξενήσει ισραηλινά περίπτερα

Η διεθνής έκθεση Euronaval, που αφορά τον ναυτικό αμυντικό εξοπλισμό, δεν θα φιλοξενήσει ισραηλινά περίπτερα, ούτε στρατιωτικά είδη, κατόπιν αιτήματος της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Η έκθεση αυτή, που διοργανώνεται ανά διετία, θα διεξαχθεί φέτος στις αρχές Νοεμβρίου στα βόρεια του Παρισιού.

“Η γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, τη Euronaval για την απόφασή της να επικυρώσει τη συμμετοχή των ισραηλινών αντιπροσωπειών στην έκθεση Euronaval 2024 χωρίς περίπτερα, ούτε παρουσίαση του υλικού τους”, διευκρίνισε η διοργανώτρια αρχή. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επτά ισραηλινές εταιρείες.

“Τηρώντας την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, οι εταιρείες και οι Ισραηλινοί πολίτες που το επιθυμούν θα γίνουν δεκτοί στην έκθεση με βάση τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις”, πρόσθεσε.

Περίπου 500 εταιρείες και 22.000 επισκέπτες αναμένεται να δώσουν το “παρών” στην 29η διεθνή έκθεση που θα φιλοξενηθεί μεταξύ 4-7 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό πάρκο Παρί-Νορ Βιλπέντ, υπενθύμισαν οι διοργανωτές.

Στα τέλη Μαΐου είχε ακυρωθεί η συμμετοχή των ισραηλινών εταιρειών στην έκθεση αμυντικού χερσαίου εξοπλισμού Eurosatory με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Η παρουσία των ισραηλινών εταιρειών τελικά επιτράπηκε με δικαστική απόφαση.

Η απόφαση για τη Euronaval ελήφθη σε μια περίοδο που έχουν ανέβει οι τόνοι μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και τον Λίβανο. Το Παρίσι ζητά επίμονη κατάπαυση του πυρός και στα δύο μέτωπα και καταγγέλλει τα ισραηλινά πλήγματα, τα οποία θεωρεί “σκόπιμα” εναντίον θέσεων των κυανόκρανων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο.

Πηγή: - – -

Related posts

Πυκνές επαφές Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

protothema.gr

Χαμάς: “Ωμή κλιμάκωση” το πολύνεκρο πλήγμα του Ισραήλ κατά ηγετών της Χεζμπολάχ

James Rollner

Γερμανία: Η αστυνομία διέλυσε πορεία τούρκων φιλάθλων οι οποίοι επεδείκνυαν τον χαιρετισμό των “Γκρίζων Λύκων”

James Rollner

Ο Τουσκ ανακοίνωσε σύνοδο κορυφής Πολωνίας, Γερμανίας και Γαλλίας για την κατάσταση στην Ουκρανία

timesadmin

Γερμανία: Οι κατάσκοποι γυρίζουν στο Βερολίνο

wp-needuser

Μελανσόν: Ο πρόεδρος Μακρόν αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

protothema.gr