Γαλλία:-Βανδαλισμοί-σε-τρεις-γραμμές-υψηλής-ταχύτητας-της-γαλλικής-εταιρείας-σιδηροδρόμων
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Βανδαλισμοί σε τρεις γραμμές υψηλής ταχύτητας της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση” του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο “διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό”, ενημέρωσε η ίδια στο AFP, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

“Εκτρέπουμε ορισμένα τρένα σε κλασικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό” δρομολογίων, πρόσθεσε η SNCF σε ανακοίνωσή της.

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων διευκρίνισε ότι “η κατάσταση αυτή αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον όλο το σαββατοκύριακο, όσο γίνονται επισκευές”.

Τρεις διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας υπέστησαν βανδαλισμούς στη διάρκεια της νύχτας στη Γαλλία, μετέδωσε και το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων, πράγμα το οποίο προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία την ημέρα της επίσημης έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Οι βανδαλισμοί προκάλεσαν προβλήματα και στα δρομολόγια που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία Eurostar.

“Λόγω συντονισμένων κακόβουλων ενεργειών στη Γαλλία, που επηρέασαν τη γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και Λιλ, όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας από και προς το Παρίσι εκτρέπονται στην κλασική γραμμή σήμερα Παρασκευή, 26 Ιουλίου. Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια του ταξιδιού κατά περίπου μιάμιση ώρα”, ανέφερε η Eurostar σε ανακοίνωσή της. 

Με πληροφορίες από --- και Reuters

Related posts

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε πάνω από 4.000 ανθρώπους μετά την ήττα του το 2019

wp-needuser

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη των Εργατικών έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ

James Rollner

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς οδεύει στον 5ο μήνα του, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην περιοχή

timesadmin

Στη Βαλτιμόρη ο Μπάιντεν την Παρασκευή, 10 μέρες μετά την κατάρρευση της γέφυρας

James Rollner

Μαχμούντ Αμπάς: Θα πάω στη Γάζα και στη συνέχεια στην Ιερουσαλήμ

wp-needuser

Μεσανατολικό: Νέοι βομβαρδισμοί στην Πόλη της Γάζας και στα νότια του θύλακα

James Rollner