Γαλλία:-Ανακοινώθηκε-η-σύνθεση-της-νέα-κυβέρνησης
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέα κυβέρνησης

Στον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης κατέληξαν σήμερα Σάββατο 21/9 οι πολυήμερες διαβουλεύσεις που είχε με πολιτικούς παράγοντες και κόμματα ο νέος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ, τον οποίο όρισε ο πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.

Ο κεντροδεξιός Ζαν-Νοελ Μπαρό, από το κόμμα MoDem, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Αντουάν Αρμάν,από το κόμμα του Γάλλου προέδρου, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.

Στο υπουργείο Στρατιωτικών παραμένει ο Σεμπαστιάν Λεκορνιού. Υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη ανέλαβε ο Μπενζαμέν Χαντάντ, επίσης προερχόμενος από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, όπως άλλωστε και η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Μοντ Μπρεζεόν. Η αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ανίκ Ζενεβάρ ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας, ενώ η Ρασιντά Ντατί παρέμεινε στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το κυβερνητικό σχήμα απαρτίζεται από 39 υπουργούς και είναι δεξιάς κατεύθυνσης. Πρώτη της αποστολή θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα.

Related posts

Απειλές Ιράν κατά ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν ότι συζητά πιθανά ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις

protothema.gr

Τουριστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε δέντρο στις Βρυξέλλες- Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τραυματίες

wp-needuser

Βρετανία: Περισσότεροι από 10.000 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη χώρα με πλοιάρια από τις αρχές του χρόνου

timesadmin

Ιταλία: Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7

James Rollner

Η Τουρκία στηρίζει την πρόταση ΗΠΑ-Αιγύπτου-Κατάρ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

wp-needuser

Πάουελ (Fed): “Βλέπει” περαιτέρω υποχώρηση του πληθωρισμού, αν και έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη σε αυτό

protothema.gr