Βόρεια-Μακεδονία-και-Σερβία-ζητούν-μεγαλύτερη-βοήθεια-από-την-ΕΕ-για-την-αντιμετώπιση-της-παράτυπης-μετανάστευσης
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Μακεδονία και Σερβία ζητούν μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης

Μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης ζήτησαν σήμερα η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών, Πάντσε Τόσκοφσκι και Ίβιτσα Ντάτσιτς που συναντήθηκαν σήμερα στην πόλη Κουμάνοβο της Βόρειας Μακεδονίας διαπίστωσαν από κοινού πως οι παράτυποι μετανάστες εισέρχονται στις δύο χώρες από χώρες-μέλη της ΕΕ .

“Φέτος αποτρέψαμε περίπου 7.000 παράνομες διελεύσεις στα σύνορά μας. Έχουμε κάνει πραγματικά πολλά για να μειώσουμε τον συνολικό αριθμό των παράνομων μεταναστών και έχουμε επαινεθεί για αυτό τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και από την ΕΕ. Αλλά τόσο η Βόρεια Μακεδονία όσο και η Σερβία έχουν το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή οι παράνομοι μετανάστες έρχονται πραγματικά σε εμάς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση όπου μας έρχονται από την ΕΕ. Επομένως, η ΕΕ πρέπει να μας βοηθήσει να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Αυτό το ζήτημα είναι οργανωτικό και οικονομικό και απαιτεί μεγαλύτερη παρουσία στα σύνορα. Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών των σκοπών, χρειαζόμαστε υλικοτεχνική βοήθεια”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς

“Οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στη Σερβία φθάνουν από τη Βουλγαρία. Πάνω από το 50% φθάνει από εκεί, κάπου λίγο πάνω από το 30% φθάνει από τη Βόρεια Μακεδονία” πρόσθεσε ο Ντάτσιτς.

“Η Μακεδονία (όπως αποκάλεσε τη χώρα του), όπως και η Σερβία, είναι μέρος της παράνομης μεταναστευτικής οδού. Είμαστε μια χώρα διέλευσης, όπως και η Σερβία, και οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στη Μακεδονία έρχονται από τον νότιο γείτονά μας, δηλαδή από την Ελλάδα. Οπότε δυστυχώς βιώνουμε την ίδια κατάσταση που περιέγραψε ο κ.Ντάτσιτς, δηλαδή παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στη Μακεδονία και στη Σερβία από κράτη-μέλη της ΕΕ. Απαιτείται βοήθεια σε αυτό το ζήτημα και εν μέρει τη λαμβάνουμε. Μπορώ ελεύθερα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη FRONTEX, η οποία βρίσκεται στα νότια σύνορά μας και βοηθάει σημαντικά το έργο της συνοριακής αστυνομίας. Αλλά όποια επιπρόσθετη βοήθεια και υποστήριξη είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ειδικά στο κομμάτι της υλοποίησης που αφορά τις τεχνικές λύσεις που χρειαζόμαστε” ανέφερε από τη μεριά του ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Πάντσε Τόσκοφσκι.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών, κατά τη σημερινή τους συνάντηση συζήτησαν και για θέματα ασφαλείας, όπως και τους τρόπους αντιμετώπισης της συμφόρησης στις συνοριακές διελεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: Α-

Related posts

Σεντένο (ΕΚΤ): Προσοχή στις πολύ απότομες κινήσεις στα επιτόκια, χρειάζεται σταδιακή προσέγγιση

95wwvl

Γερμανία: Η ακροδεξιά AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών στο Βραδεμβούργο

James Rollner

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του “Sounion” από το ναυαγοσωστικό πλοίο “Aigaion Pelagos”

protothema.gr

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν “επείγουσες αρωγές” πριν από την επιβολή πιο αυστηρών προδιαγραφών για το διοξείδιο του άνθρακα

James Rollner

Tαμείο Aνακούφισης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας ιδρύει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

James Rollner

Χαμάς: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ

protothema.gr