Βραβευμένη-Ελληνοαυστραλιανή-Ταινία-Κάνει-Πρεμιέρα-στο-29ο-Φεστιβάλ-Ελληνικού-Κινηματογράφου
ΣΙΝΕΜΑ

Βραβευμένη Ελληνοαυστραλιανή Ταινία Κάνει Πρεμιέρα στο 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

Η πολυαναμενόμενη αυστραλιανή πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας “Love Rewind” της Ελληνοαυστραλιανής σκηνοθέτιδας Δήμητρας Γιαννοκοπούλου θα πραγματοποιηθεί στο 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου.

Το “Love Rewind” διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της ταχυδρομικής ψήφου για τον γάμο ομοφύλων στην Αυστραλία το 2017. Η Πένυ, την οποία υποδύεται η Ρουθ Κατελέρος, προσπαθεί να αναζωογονήσει τη μακροχρόνια σχέση της με την Αλθέα (Μαρία Παππά), όταν όμως η Αλθέα παθαίνει εγκεφαλικό, αποκαλύπτεται μια κρυφή εξωσυζυγική σχέση. Οι δύο γυναίκες πρέπει τώρα να διαχειριστούν τις συνέπειες και να αναζητήσουν το μέλλον τους.

Η Γιαννοκοπούλου σχολιάζει: «Η ταινία παρουσιάζει μια προοπτική για τις λεσβιακές σχέσεις που σπάνια βλέπουμε. Δεν αφορά μόνο την αποκάλυψη του σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά πώς δύο ώριμες γυναίκες διαχειρίζονται το τέλος μιας σχέσης και συνεχίζουν να αγαπιούνται με διαφορετικό τρόπο».

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη και το Μέρσβιλ το 2018 μέσα σε είκοσι ημέρες.

«Η Αλθέα ήταν ένας ενδιαφέρων χαρακτήρας για να υποδυθώ. Εκτός από το γεγονός ότι περνούσε έναν χωρισμό, προσπαθούσε να αναρρώσει και από ένα εγκεφαλικό. Υπήρχαν πολλά στοιχεία για μένα ως ηθοποιό να δουλέψω», λέει η Παππά.

«Ένα από τα πράγματα που απόλαυσα σε αυτήν την ταινία ήταν ότι σχεδόν όλο το καστ και το συνεργείο ήταν γυναίκες. Υπήρχε μεγάλος σεβασμός μεταξύ μας, και η ταινία ήταν αποτέλεσμα πραγματικής συνεργασίας», προσθέτει.

Πρώην δικηγόρος, η Γιαννοκοπούλου εγκατέλειψε τη νομική για να ακολουθήσει το πάθος της για τον κινηματογράφο και τη συγγραφή, ειδικά ιστορίες με λεσβιακά θέματα. «Όταν γράφω για LGBTQ θέματα, υπάρχει πάντα μια ένταση, καθώς οι προσωπικές μου εμπειρίες αναμειγνύονται με τις ιστορίες μου. Αν και έχω αποκαλύψει τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό εδώ και δεκαετίες, κάθε φορά που αγγίζω αυτά τα θέματα, αναβιώνουν τα συναισθήματα της πρώτης αποκάλυψης».

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Cinema Diverse Palm Springs LGBTQ+ Film Festival τον Σεπτέμβριο του 2023, όπου κέρδισε το βραβείο Festival Favourite. «Η προβολή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου είναι η αυστραλιανή της πρεμιέρα, οπότε ανυπομονώ να ακούσω σχόλια από ένα κοινό που ενδεχομένως δεν πηγαίνει συνήθως να δει queer ταινίες», λέει η Γιαννοκοπούλου.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Αδελαΐδα, το Μπρίσμπαν, την Καμπέρα, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Σίδνεϊ κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Για τοποθεσίες και ημερομηνίες προβολών επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο https://greekfilmfestival.com.au

Δείτε επίσης από το «Νέο Κόσμο»

Δημοφιλή

Newsletter

Τα καλύτερα άρθρα του «Νέου Κόσμου» στο inbox σας.

Λάβετε δωρεάν τις πιο σημαντικές ειδήσεις από τον «Νέο Κόσμο»

Συναινώ στη χρήση των προσωπικών μου στοιχείων σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην Πολιτική Απορρήτου.

Συναινώ στη χρήση των προσωπικών μου στοιχείων σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην Πολιτική Απορρήτου.

Related posts

Κάννες 2024: Το καλύτερο ήρθε στο φινάλε – Η ταινία που πήρε χειροκρότημα-ρεκόρ και έγινε φαβορί για Χρυσό Φοίνικα

timesadmin

Το θερινό σινεμά επιστρέφει για μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά το Σάββατο 07/09 στο 1ο Λύκειο Πεύκης

James Rollner

Cine Alimos: Η επίσημη πρεμιέρα με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2024

timesadmin

64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα και τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στον Νίκο Περάκη

timesadmin

29ο AIFF – Νύχτες Πρεμιέρας: Tο πλούσιο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

timesadmin

Ο Μίνως Μάτσας στο Gazarte

timesadmin