Βουλγαρία:-Η-βιντεοπαρακολούθηση-στα-σύνορα-με-την-Τουρκία-πρέπει-να-ενισχυθεί-εν-αναμονή-της-αυξημένης-ροής-μεταναστών
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Η βιντεοπαρακολούθηση στα σύνορα με την Τουρκία πρέπει να ενισχυθεί εν αναμονή της αυξημένης ροής μεταναστών

Η Βουλγαρία βλέπει ότι πρέπει να ενισχυθεί η βιντεοπαρακολούθηση κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία μεσούσης της προοπτικής της αύξησης της μεταναστευτικής ροής, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης.

“Όλα είναι καλά όσον αφορά τον φράχτη στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, αλλά ενόψει των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και της πιθανής μεταναστευτικής πίεσης, θα πρέπει να ληφθούν περισσότερες αποφάσεις σε σχέση με την ενίσχυση της βιντεοπαρακολούθησης”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο αριθμός του προσωπικού και των οχημάτων που περιπολούν στα σύνορα θα πρέπει να αυξηθεί αναλογικά με την μεταναστευτική πίεση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Συμβουλευτικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έθεσε το θέμα των 100 χιλιομέτρων που λείπουν από τον φράχτη στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Γκλάβτσεφ και οι προσωρινοί υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών, Ατανάς Ζαπριάνοφ και Ατανάς Ιλκόφ, επιθεώρησαν τα σύνορα και διαπίστωσαν ότι ο φράκτης ήταν εκεί. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι εάν παραβιαστούν κάποια τμήματα των συνόρων, θα πρέπει να αποκατασταθούν εντός 24 ωρών και πρόσθεσε: “Μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τον φράχτη κατά μήκος όλων των βουλγαροτουρκικών συνόρων με μια μικρή εξαίρεση στον ποταμό Τούντζα: 50 μέτρα, που αντισταθμίζεται με τις περιπολίες”.

Ο Γκάβτσεφ εξήρε το έργο της Γενικής Διεύθυνσης της Συνοριακής Αστυνομίας και του υπουργείου Άμυνας για την καλή συνεργασία τους με την Τουρκία στο θέμα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής πίεσης, η οποία έχει μειωθεί κατά 71% από το 2023. Διατυπώθηκαν εκκλήσεις στο Συμβούλιο να αυξηθούν οι δαπάνες για την εθνική ασφάλεια κατά 0,4%, ωστόσο, ο προϋπολογισμός αντιπροσωπεύει το 100% που σημαίνει ότι οι περισσότερες δαπάνες σε έναν τομέα θα οδηγούσαν σε λιγότερες δαπάνες σε έναν άλλο, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ---

Related posts

Μακελειό σε λύκειο των ΗΠΑ: Απαγγελία κατηγοριών στον 14χρονο

James Rollner

Ουκρανία: Ένας νεκρός, περισσότεροι από 60 τραυματίες από πυραυλική επίθεση στο Πάβλογκραντ

wp-needuser

Ρωσία: Τραμπ και Χάρις να αφήσουν τον Πούτιν έξω από τη δική τους μάχη

wp-needuser

Με την επίσκεψή του στη Μογγολία, ο Πούτιν υπονόμευσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

wp-needuser

ΗΠΑ: Ισχυρότερη η ανάπτυξη του β’ τριμήνου, στο 3% αντί για 2,8%

James Rollner

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Κλείνουν σε λίγο οι κάλπες – Στο 69% η συμμετοχή

James Rollner