Βορίδης-στον-realfm:-Δεν-σημαίνει-ότι-την-πρώτη-4ετία-δεν-αγαπούσαμε-τους-βουλευτές-και-τώρα-τους-αγαπάμε-–-Τι-είπε-για-τον-εκλογικό-νόμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης στον Realfm: Δεν σημαίνει ότι την πρώτη 4ετία δεν αγαπούσαμε τους βουλευτές και τώρα τους αγαπάμε – Τι είπε για τον εκλογικό νόμο

πολιτική

Μάκης Βορίδης

«Δεν υπάρχει αλλαγή απέναντι στους βουλευτές. Δεν σημαίνει ότι την πρώτη 4ετία δεν αγαπούσαμε τους βουλευτές και τώρα τους αγαπάμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελατόλλα.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι «οι υπουργοί και η κυβέρνηση γενικώς έχουν την υποχρέωση να είναι σε στενή επαφή με όλους τους βουλευτές. Εγώ προσωπικά όταν μου ζητηθεί, συναντιέμαι και με βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Είναι πολύ βασική δουλειά της κυβέρνησης να έχει ανοιχτές πόρτες και ανοιχτή επικοινωνία. Ο βουλευτής γίνεται παραλήπτης κοινωνικών θεμάτων και αιτημάτων των πολιτών και καλά κάνει και τα μεταβιβάζει στην κυβέρνηση. Και υπάρχει και μια υποχρέωση να δίνεται απάντηση από τους υπουργούς ως προς τα αιτήματα αυτά είτε εξηγώντας γιατί κάποια δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ή ποια και γιατί ικανοποιούνται. Είναι μια αμφίδρομη σχέση κοινωνίας,  Βουλής και κυβέρνησης που γινόταν, γίνεται και πρέπει να γίνεται».

Ο υπουργός Επικρατείας αναρωτήθηκε «τι σημαίνει λαϊκό αίτημα το οποίο η κυβέρνηση δεν θέλει να ικανοποιήσει; Όταν δημιουργούμε 400.000 θέσεις εργασίας γιατί μειώνουμε την ανεργία, αυτό είναι ή δεν είναι λαϊκό; Υποθέτω ότι αυτό αφορά στην κοινωνία. Όταν αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό είναι ή δεν είναι λαϊκό; Αυτά που σας είπα είναι πολιτικές αποφάσεις. Η αύξηση των τιμών δεν είναι μια πολιτική απόφαση. Κάνουμε πολλά πράγματα για να αντιμετωπίσουμε την αύξηση των τιμών και να συγκρατήσουμε την ακρίβεια. Δεν έχουμε τη δυνατότητα με  μία πολιτική απόφαση να κατεβάσουμε τις τιμές. Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη συγκράτηση των τιμών είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί με πάρα πολλές δράσεις και μέτρα».

«Δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου αυτή τη στιγμή»

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο ο κ. Βορίδης είπε ότι «έχει απαντηθεί από τον πρωθυπουργό αυτό. Εμείς συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου ούτε έχουμε κάνει, ούτε την έχουμε στο μυαλό μας, ούτε είναι προτεραιότητά μας, ούτε υπάρχει τέτοια συζήτηση στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε σκεφτεί τι θα κάνουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές».

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στην απώλεια δυνάμεων της ΝΔ, λέγοντας ότι «έχουμε κάνει ανάλυση, αλλά και δημόσια συζήτηση και παραδοχές για την απώλεια ψηφοφόρων και ο ανασχηματισμός που έγινε μετά τις ευρωεκλογές είχε και σημειολογικές απαντήσεις».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Μην καταλήξουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Η ΝΔ κερδίζει με 14 μονάδες και κάνουμε λες και χάσαμε. Η ΝΔ εξακολουθεί να έχει μια ηγεμονική παρουσία στο πολιτικό σκηνικό. Βεβαίως μας απασχόλησε η μεγάλη αποχή ψηφοφόρων μας, όμως, θα κριθούμε στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος στο τέλος της 4ετίας».

Για το στεγαστικό

Αναφερόμενος στο στεγαστικό πρόβλημα, είπε ότι «ακόμη και για το στεγαστικό αυτή η κυβέρνηση βάζει πολλά χρήματα προκειμένου να υποστηρίξει και να δώσει διέξοδο σε ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και επομένως έχουν τη δυνατότητα πλέον να παίρνουν χαμηλότοκα δάνεια. Αυτό αφορά σε πολλούς δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Για τα προβλήματα στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Τέλος για τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο και τα συνεχή περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «υλοποιείται ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα με 18 δράσεις  όμως είναι εντυπωσιακό το πόσα πράγματα γίνονται για τον ελληνικό σιδηρόδρομο που δεν είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν. Αν κάποιος περιμένει ένας διοικητής να πηγαίνει μέτρο- μέτρο και να βλέπει εάν ένα κλαδί πρέπει να κοπεί και αν έχει χαλάσει μία βίδα, δεν μπορεί να το κάνει. Πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία διοικητική, εσωτερική που παρακολουθεί τον υπάλληλο που πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Η βασική δουλειά των διοικήσεων είναι να βάλουν και να εποπτεύσουν την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής διαδικασίας. Αυτό κάνει σήμερα το Υπουργείο Μεταφορών και το κάνει πάρα πολύ αναλυτικά χωρίς να μπορεί και να κάνει και μαγικά από τη μία ημέρα στην άλλη».

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/09/26-09-02024-Μάκης-Βορίδης-Νίκος-Χατζηνικολάου.mp3

Related posts

Παναγιωτόπουλος: Αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του ΝΑ Αιγαίου, οι ροές προς τη χώρα είναι ελεγχόμενες, φυσιολογικές για την εποχή

timesadmin

Ευρωεκλογές: Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του ΜέΡΑ25

James Rollner

Γεροβασίλη: Αν εκλεγεί ξανά ο Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε οριστικά

timesadmin

Τα παρασκήνια της Μεταπολίτευσης: Η πρώτη κάλπη, ο θρίαμβος Καραμανλή και τα νέα κόμματα

James Rollner

Σύνοδος Κορυφής: Μήνυμα Μητσοτάκη για αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή – Η ελληνική θέση για τα ευρωτουρκικά

timesadmin

Τα υπουργικά «πηγαδάκια» κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας και το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

protothema.gr