Βελόπουλος:-Μάλλον-ο-πρωθυπουργός-δεν-γνωρίζει-τι-σημαίνει-η-λέξη-πατριωτισμός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Μάλλον ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη πατριωτισμός

Βελόπουλος: Μάλλον ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη πατριωτισμός

Κυριάκος Βελόπουλος

«Μάλλον ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη πατριωτισμός. Και επειδή δεν θέλουμε να τον πούμε άπατρι, του λέμε να ανοίξει ένα λεξικό και να μάθει τι σημαίνει πατριωτισμός», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του.

«Η δήλωση του πρωθυπουργού που αφορά την “Ελληνική Λύση” δείχνει τον φόβο και τον τρόμο. Δείχνει τον πανικό του. Μίλησε για εθνικιστικές κορώνες, οι οποίες συγκρούονται με την πραγματικότητα. Μίλησε για υπεύθυνο πατριωτισμό που έχει αυτός. Να του αποδείξουμε, λοιπόν, τα αυτονόητα, γιατί στο λεξικό του η σημειολογία και η εννοιολογία είναι λέξεις που δεν υπάρχουν», σημειώνει ο κ. Βελόπουλος και ρωτάει τον πρωθυπουργό: «Υπεύθυνος πατριωτισμός είναι να εκχωρείς το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς; Υπεύθυνος πατριωτισμός είναι να ψηφίζεις τον γάμο των ομοφυλοφίλων που δεν συνάδει καν με τον πατριωτισμό; Υπεύθυνος πατριωτισμός είναι να εκχωρείς εθνική κυριαρχία στην Τουρκία, με μειωμένη επήρεια; Υπεύθυνος πατριωτισμός είναι να παίρνεις αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος του λαού σου;».

Σε άλλη δήλωσή του ο κ. Βελόπουλος τονίζει: «Ο πρωθυπουργός, που δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ το όνομα Μακεδονία για τους Σκοπιανούς, ανέφερε σε μία απλή δήλωση τρεις φορές τη φράση Βόρεια Μακεδονία. Από την άλλη, ο ίδιος στέλνει μήνυμα, λέγοντας ότι ο κεντρικός πυρήνας, ο πυρήνας δηλαδή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι μια προδοτική συμφωνία, έχει να κάνει με την τήρηση ή μη τήρηση της Συμφωνίας».

«Κάνει λάθος ο πρωθυπουργός. Επειδή δεν μπορεί να την καταγγείλει ο ίδιος, γιατί φοβάται, λέει ψέματα. Αφού λοιπόν παραβιάζουν τον πυρήνα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών οι Σκοπιανοί, είναι υποχρεωμένος πλέον ο πρωθυπουργός να καταγγείλει τη Συμφωνία. Και αν δεν μπορεί να την καταγγείλει, ας πιέσει τους Σκοπιανούς. Αντίμετρα τώρα, εμπάργκο,  για να γονατίσουν οικονομικά και να καταλάβουν ότι εξαρτώνται από την Ελλάδα. Δεν μπορεί να μας λοιδορεί ο ξυπόλητος των Βαλκανίων.

Η αναφορά Μητσοτάκη στην Ελληνική Λύση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε εάν τον προβληματίζει το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη αύξηση των ποσοστών που παίρνουν τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, με τον ίδιο να απαντά:

«Εγώ δεν το βλέπω, σε σχέση τουλάχιστον με τις εθνικές εκλογές του 2023. Είχαμε πολλά κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, τρία συγκεκριμένα τον αριθμό. Το ένα δεν υπάρχει πια ουσιαστικά. Το δεύτερο -αναφέρομαι στη Νίκη- νομίζω ότι αποκαλύφθηκε αυτή η χυδαία εργαλειοποίηση της πίστης την οποία έκανε. Για το μεν τρίτο, για την «Ελληνική Λύση» δεν έχω να πω πολλά. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή η εργαλειοποίηση του πατριωτισμού και οι υψηλές κορώνες συγκρούονται με τη σκληρή γεωπολιτική πραγματικότητα και με μία κυβέρνηση η οποία έχει υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να υπηρετήσει τον υπεύθυνο πατριωτισμό και όχι τον φθηνό λαϊκισμό».

Related posts

Κασσελάκης από Βόλο: Αναμένουμε επιτέλους από την κυβέρνηση αποπομπή όσων ευθύνονται για την κατάσταση

timesadmin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκοτώθηκαν 32 Παλαιστίνιοι από πλήγματα του Τελ Αβίβ μετά την εκπνοή της εκεχειρίας

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει με ψέματα για μια ακόμη φορά τον Στέφανο Κασσελάκη

timesadmin

Βούτσιτς κατά Ντόρας Μπακογιάννη για Κόσοβο: «Ξέρω καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας»

protothema.gr

Μάξιμος Χαρακόπουλος στη νήσο Χάλκη των Πριγκηποννήσων: Να αρθεί το «λουκέτο» στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

timesadmin

Γιώργος Φλωρίδης: Ο δολοφόνος της 40χρονης θα μπορούσε να κρατηθεί για 3 ημέρες με τον νέο Ποινικό Κώδικα παρά την αναβολή που πήρε

James Rollner