Βαριές-απώλειες-για-τη-nestle-μετά-την-αποχώρηση-του-ceo
ΚΟΣΜΟΣ

Βαριές απώλειες για τη Nestle μετά την αποχώρηση του CEO

Βαριές απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Nestle την Παρασκευή μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Mark Schneider από τη θέση του διευθύνοντος σύμβουλου και την αντικατάσταση του με τον βετεράνο της εταιρείας Laurent Freixe.

Η αποχώρηση του 58χρονου Γερμανού Mark Schneider, μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας, αιφνιδίασε τις αγορές, με τον τίτλο της Nestel να χάνει σχεδόν 4% στις αρχικές συναλλαγές. Η αποχώρηση του έγινε γνωστή αργά το απόγευμα της Πέμπτης μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ελβετικού κολοσσού.

Ο 62χρονος Laurent Freixe έχει βαθιές ρίζες στη Nestle καθώς είναι βετεράνος της εταιρείας έχοντας αναλάβει επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων πριν κατευθυνθεί στο τμήμα που καλύπτει την Αμερική. Πιο πρόσφατα ήταν επικεφαλής του τμήματος της Λατινικής Αμερικής, που είδε ισχυρή ανάπτυξη υπό την εποπτεία του.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος CEO ξεκαθάρισε ότι η Nestle θα εστιάσει στην οργανική ανάπτυξη. “Θα εστιάσουμε στο χαρτοφυλάκιο μας όπως είναι σήμερα. Η βασική οργανική ανάπτυξη είναι κρίσιμη”, ανέφερε ο Freixe.

“Στο χαρτοφυλάκιο ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες προσαρμογές, αλλά και πάλι, προτεραιότητα είναι η οργανική ανάπτυξη”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι εξαγορές δεν είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας.

Related posts

ΗΠΑ: Ο Ασάνζ κατηγορείται επειδή δημοσιοποίησε “αδιακρίτως” ονόματα πηγών

timesadmin

Ισπανία: Το ηλιέλαιο εκθρόνισε το ελαιόλαδο από τις κουζίνες, καθώς οι τιμές αυξάνονται

protothema.gr

Ανησυχία Κάμερον για τις εξελίξεις στη Γάζα – Συνάντηση με Γκαντς

timesadmin

Τραμπ: Καταδικάζει τη “βάναυση” στάση των Δημοκρατικών απέναντι στον Τζο Μπάιντεν

protothema.gr

Αναβάλλεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ και η συνάντηση με Μπάιντεν

James Rollner

Κίνα Ο ειδικός απεσταλμένος για το κλίμα Λιου στις ΗΠΑ για συνομιλίες

wp-needuser