ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 7,3% του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Δεκέμβριο αλλά με οριακές μεταβολές όγκων

Με σημαντικά αυξητικούς ρυθμούς κινήθηκε ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο τον Δεκέμβριο, αν και οι όγκοι εμφάνισαν οριακές μεταβολές.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη για τους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Δεκέμβριο 2023, σύμφωνα με στοιχεία προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού μήνα ίσης χρονικής διάρκειας, έχει ως εξής:

– Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 7,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023 αύξηση 12,8%.

– Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 0,7% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023 αύξηση 12,7%.

– Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023 παρουσίασε αύξηση 3,6%.

– Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,1%.

* Δείτε αναλυτικά την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ δεξιά στη στήλη Σχετικά Αρχεία

Related posts

Ο “χάρτης” των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την 1η Σεπτεμβρίου 2023

timesadmin

Μικρή μείωση της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση

timesadmin

Παράταση ορίου ηλικίας για στελέχη του ΕΦΚΑ

timesadmin

Υπογράφηκε η σύμβασης του έργου εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις των Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας και Βάλτου

timesadmin

Στο 3,81% η απόδοση των ετήσιων εντόκων του Ελληνικού Δημοσίου

timesadmin

Γιάννης Παναγόπουλος: Βασικό αίτημα οι αυξήσεις των μισθών

timesadmin