Αύξηση-των-εγγυήσεων-του-σχεδίου-Ηρακλής-–-Μικρή-παράταση-για-τη-διασύνδεση-των-ελεύθερων-επαγγελματιών-με-το-iris
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση των εγγυήσεων του σχεδίου Ηρακλής – Μικρή παράταση για τη διασύνδεση των ελεύθερων επαγγελματιών με το IRIS

-|- 

Νέο αίτημα στις Βρυξέλλες για την αύξηση των εγγυήσεων του σχεδίου Ηρακλής για ποσό μεγαλύτερο από τα 2 δισ. ευρώ που έχει ήδη κατατεθεί, με στόχο την ταχύτερη μείωση κόκκινων δανείων, προανήγγειλε από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Οικονομίας επενέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για πέμπτο τραπεζικό πόλο και ζήτησε από τις τράπεζες να στηρίζουν περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα των προμηθειών όπου έχουν γίνει βήματα αλλά υπάρχουν ιδέες από άλλους κλάδους που μπορούν να υιοθετήσουν. Η δικαιοσύνη στο θέμα των προμηθειών πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε τα οφέλη να είναι για όλους, με τελικό αποδέκτη την κοινωνία.

Παράταση στο IRIS

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε μικρή παράταση πέραν της 30ής Ιουνίου για να μπορέσουν να συνδεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με το IRIS.

Σημειώνεται πως η παράταση αφορά πάνω από 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι είχαν περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου 2024 να εγγραφούν στο σύστημα IRIS και να δέχονται άμεσες πληρωμές στον λογαριασμό τους από τους πελάτες τους.

Τα πρόστιμα που θα τρέξουν φτάνουν ακόμα και τα 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, έως τώρα έχουν συνδεθεί στο IRIS περίπου 300.000 επαγγελματίες σε σύνολο 750.000, με το υπουργείο να σχεδιάζει σταδιακή επέκταση του IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Related posts

Σ. Εφραίμογλου: Άλμα στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

timesadmin

Δεσμευτική προσφορά από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για έργο ΣΔΙΤ για την άρδευση της πεδιάδας της Ξάνθης

timesadmin

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% του ΑΕΠ το 2023 – Πού οφείλεται, τι σημαίνει για το 2024

timesadmin

Έρχονται 5.000 επιδοτούμενες θέσεις στο Δημόσιο για ανέργους έως και 74 ετών

timesadmin

Μειώνεται ο ΦΠΑ για αγροτικά μηχανήματα

timesadmin

Ηράκλειο: “Έργα που ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ προωθούνται στην Κρήτη”

timesadmin