AYTOKINHTO

Αυτό το Nissan GT-R είναι ένα restomod 1.000 ίππων

H Artisan “πάντρεψε” την θρυλική εμφάνιση του Nissan Skyline R33 με τις ασύλληπτες επιδόσεις του Nissan GT-R και έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό restomod.

Top Gear TEAM

Nissan GT-R Restomod Artisan

Τα restomod είναι μόδα στην εποχή μας που η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει σε αυτοκίνητα με κλασική εμφάνιση τις δυνατότητες πιο νέων και πιο εξελιγμένων. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικά εξαιρετικά όμορφα μεταξύ αυτών ακόμη και ορισμένα που έχουν εξηλεκτριστεί. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί το Nissan GT-R της Artisan. 

Nissan GT-R Restomod Artisan

Διαθέτει την εμφάνιση του εμβληματικού Nissan Skyline R33 και τις δυνατότητες του Nissan GT-R. Σαν συνταγή δηλαδή ακούγεται άκρως επιτυχημένη και από τις εικόνες έτσι φαίνεται κιόλας. Η Artisan Vehicle Design είναι μια εταιρεία στο Λονδίνο που φτιάχτηκε για αυτό που βλέπεις εδώ.

Nissan GT-R Restomod Artisan

Το restomod Nissan GT-R το οποίο θα κατασκευάσει σε λίγα κομμάτια, που θα αρχίσουν να διανέμονται αργότερα μέσα στη χρονιά, πιθανώς λίγο πριν κάνουν το ντεμπούτο τους στην ετήσια έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων, SEMA Show

Nissan GT-R Restomod Artisan

Σχεδιαστικά την ευθύνη έχει αναλάβει ο Roman Mia. Όχι ό,τι έχουμε να του προσάψουμε κάτι δηλαδή γιατί το αυτοκίνητο μοιάζει εντυπωσιακά και με το Nissan Skyline και με το Nissan GT-R. Ο Mia έχει καταφέρει με έναν τρόπο εντυπωσιακό το restomod αυτό να είναι τόσο οικείο σε εμφάνιση, αλλά την ίδια στιγμή να είναι στην πραγματικότητα μια κανονική ένωση δύο αυτοκινήτων και δύο διαφορετικών αυτοκινητικών γενεών. 

Nissan GT-R Restomod Artisan

Οι λαμαρίνες του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί με πάνελ από νέα υλικά και το εμπρός τμήμα είναι πολύ Skyline R33. Αντίστοιχα πίσω τα στρογγυλά φώτα θυμίζουν το Skyline R34 και οι τετραπλές εξατμίσεις το Nissan GT-R, ενώ από το πλάι δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα ποιο από τα δύο ή μάλλον τρία αυτοκίνητα σου θυμίζει περισσότερο.

Nissan GT-R Restomod Artisan

Η Artisan έχει ντύσει την καμπίνα με ανθρακονήματα και Alcantara, δίνοντας μια εμφάνιση υψηλής ποιότητας που δεν έχει υπάρξει σε κανένα GT-R μέχρι σήμερα, μαζί με μια τεράστια οθόνη infotainment και ένα ρετρό τιμόνι αγωνιστικού στυλ που είναι κάτι σαν must για εκείνους που αποφάσιζαν να βελτιώσουν το Skyline τους. 

Nissan GT-R Restomod Artisan

Το μοναδικό που δεν είναι ρετρό πάντως είναι οι επιδόσεις του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 των 3,8 λίτρων της Nissan. Υπάρχουν μάλιστα δύο εκδόσεις η Track με 811 ίππους και  η Ultimate με 1.014 ίππους. Αμφότερα συνοδεύονται από αναβαθμισμένες αναρτήσεις, φρένα, ανακατασκευή κιβωτίου ταχυτήτων και νέο σύστημα εξάτμισης.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει μια τιμή λίγο κάτω από τις 430.000 ευρώ

Related posts

Πόσα θα έδινες για την τρακαρισμένη Lamborghini Countach του “Λύκου της Wall Street”;

timesadmin

Mullen Five RS: ένα ηλεκτρικό SUV με επιδόσεις hypercar

timesadmin

F1: Πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ έκανε έξαλλους τους οδηγούς-τι συνέβη

timesadmin

F1 GP Αυστρίας Sprint: Μπορεί και έτσι ο Verstappen

timesadmin

Tesla Cybertruck: Διέρρευσε mail του Musk για την ποιότητα κατασκευής

timesadmin

Οι λακούβες στους δρόμους και η πιο τρελή ελληνική είδηση του 2024 μέχρι τώρα

timesadmin