Αυτό-θα-είναι-το-νέο-citroen-c5-aircross-πρώτες-εικόνες-και-πληροφορίες
AYTOKINHTO

Αυτό θα είναι το νέο Citroen C5 Aircross-πρώτες εικόνες και πληροφορίες

Μετά από αρκετά χρόνια η Citroen αποφάσισε να δώσει λίγη σημασία και στο C5 και όπως φαίνεται σε λίγους μήνες θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς C-SUV. Στο Παρίσι έδειξε αυτό το πρωτότυπο και το μοντέλο παραγωγής θα είναι κατά 95% ίδιο.

Top Gear TEAM

Μπορεί το τελευταίο διάστημα όλοι οι προβολείς της Citroen να είναι στραμμένοι στο νέο C3 αλλά πολλοί περιμένουν την επόμενη μέρα του Citroen C5 και τελικά η φίρμα αποκάλυψε το πρωτότυπο C5 Aircross στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Αυτό το πρωτότυπο είναι σίγουρα προάγγελος της δεύτερης γενιάς του μικρομεσαίου SUV και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα παρουσιάστει στα μέσα του 2025 –και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μέγιστη αυτονομία 680 χιλιομέτρων.

Δεν είναι τυχαία προφανώς η δήλωση του CEO της Citroen Thierry Koskas ότι το μοντέλο παραγωγής θα είναι “95%” με αυτό που βλέπουμε.  

Citroen C5 Aircross 2025

“Το C5 Aircross υπήρξε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία για εμάς”, δήλωσε ο Koskas για το  σημαντικό μοντέλο της μάρκας Stellantis, “αλλά ήρθε η ώρα να το ανανεώσουμε”.

Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο Citroen C5

Το νέο C5 Aircross θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική STLA Medium, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρία. Η επόμενη γενιά του C5 Aircross θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με μια σειρά από συμπαγή SUV της Stellantis, όπως το Peugeot 3008, το Opel/Vauxhall Grandland και το νέο Jeep Compass.

Citroen C5 Aircross 2025

Το σημερινό C5 Aircross ξεκίνησε την παραγωγή του το 2017. Διαθέτει υβριδικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης 48 volt.

Citroen C5 Aircross 2025

Το νέο μοντέλο, όπως και το σημερινό, θα κατασκευάζεται στη Rennes της Γαλλίας. Η Stellantis έχει επενδύσει 173 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση του εργοστασίου ώστε να παράγει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Citroen C5 Aircross 2025

Με μήκος 4650 mm, το C5 Aircross concept είναι 150 mm μακρύτερο από το σημερινό μοντέλο. Το ύψος του είναι 1660 mm, ελαφρώς μικρότερο από το σημερινό C5 Aircross, το οποίο έχει ύψος 1689 mm.

Η Citroen δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά του C5, αλλά το Peugeot 3008 διατίθεται με υβριδικό σύστημα κίνησης 48 volt, υβριδικό plug-in και διάφορες πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις με μέγιστη αυτονομία σχεδόν 700 km.

Επίσης, στην έκθεση του Παρισιού, η Citroen παρουσίασε τα ανανεωμένα C4 και C4 X, καθώς και ένα ανασχεδιασμένο ηλεκτρικό τετράτροχο Ami.

Citroen C5 Aircross 2025

Το C5 που ανήκει στην κατηγορία C-SUV δεν είναι πλέον μέσα στη δεκάδα των πωλήσεων της κατηγορίας του στην Ευρώπη. Η χρονιά με τις καλύτερες πωλήσεις ήταν το 2019, όταν πωλήθηκαν σχεδόν 80.000 στην Ευρώπη.

Οι ανταγωνιστές του είναι τα Tiguan, Sportage και Tucson,αλλά και τα Renault Austral και Scenic (πλήρως ηλεκτρικά), Nissan Qashqai, Ford Kuga και Skoda Karoq. 

Citroen C5 Aircross 2025

Οι αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις στην κατηγορία περιλαμβάνουν τα BYD Atto 3 (το 2023 το καλύτερο σε πωλήσεις EV στην κατηγορία), 3008 και Grandland (ηλεκτρική επιλογή), καθώς και το VW ID4, το Ford Explorer (στην πλατφόρμα MEB της VW) και το επερχόμενο Skoda Elroq. Συνολικά, περίπου 20 πλήρως ηλεκτρικά C-SUV αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα επόμενα δύο χρόνια.

Related posts

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ασύλληπτο 19 στα 22 για τον Verstappen

timesadmin

Πουλήθηκε η μοναδική μοτοσικλέτα Lotus και η τιμή της είναι ασύλληπτη

James Rollner

Σε ποια χώρα η Tesla κάνει μόνιμους εκατοντάδες υπαλλήλους

Καραμπόλα αυτοκινήτων: Ποιος έχει την ευθύνη και ποιος πληρώνει

Τι συμβαίνει και πέφτει τόσο πολύ η παραγωγή αυτοκίνητων στην Ιταλία

timesadmin

Ο Σάκης Ρουβάς θα τραγουδήσει για τα γενέθλια σπουδαίου αυτοκινήτου

protothema.gr