AYTOKINHTO

Αυτονομία 2.000 χιλιομέτρων σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με νέα solid state μπαταρία

Αυτή τη στιγμή οι μπαταρίες solid state είναι αυτές που δίνουν ελπίδα για τεράστιες αυτονομίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όμως η μπαταρία της Tailan το τερμάτισε!

Top Gear TEAM

Μπαταρία Solid state της Tailan

Ένας κατασκευαστής μπαταριών solid state (στερεάς κατάστασης) στην Κίνα παρουσίασε μια νέα μπαταρία που θα μπορούσε να αλλάξει τελείως το παιχνίδι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μέχρι πρόσφατα ξέραμε ότι οι νέες μπαταρίες solid state της Nio μπορούν να δώσουν αυτονομία 1.000 χλιομέτρων αλλά τώρα αυτή εταιρεία φαίνεται ότι “έσπασε” τον κώδικα της τεχνολογίας solid state. 

Οι μπαταρίες λιθίου στερεάς κατάστασης της Tailan New Energy για προσφέρουν ενεργειακή πυκνότητα διπλάσια από άλλες κυψέλες στην κατηγορία. Αυτό τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα αποτελεί ρεκόρ για μπαταρίες solid state. 

Κατασκευή μπαταρίας solid state σε εργαστήριο της Tailan

Κατασκευή μπαταρίας solid state σε εργαστήριο της Tailan

Η Tailan New Energy, γνωστή και ως Talent New Energy, είναι μια ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης μπαταριών solid state που ιδρύθηκε στο Πεκίνο της Κίνας το 2018, όπου παραμένει η έδρα της έρευνας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, “συνιδρύθηκε από εμπειρογνώμονες Έρευνας και Ανάπτυξης μπαταριών λιθίου και μια ανώτερη εγχώρια ομάδα εκβιομηχάνισης, εστιάζοντας στην τεχνολογική ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση νέων μπαταριών λιθίου στερεάς κατάστασης και βασικών υλικών μπαταριών λιθίου”.

Το πρώιμο αποκορύφωμα αυτών των προσπαθειών έφερε πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων ως μία από τις κορυφαίες πέντε εταιρείες στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας και μιας θέσης στον κατάλογο της Κίνας με τους 100 μελλοντικούς “μονόκερους” το 2023.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές που αποκάλυψε πρόσφατα η Tailan New Energy για την πρωτότυπη μπαταρία στερεάς κατάστασης, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος.

Η Tailan και η μπαταρία sold state των 120 Ah

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας ανάπτυξης μπαταριών που αναρτήθηκε στο WeChat αυτήν την εβδομάδα, έχει επιτύχει αρκετές τεχνολογικές ανακαλύψεις στις μπαταρίες λιθίου στερεάς κατάστασης.

Σύμφωνα με την Tailan, αυτές οι ανακαλύψεις αφορούν συγκεκριμένα τους εξαιρετικά λεπτούς και πυκνούς σύνθετους στερεούς ηλεκτρολύτες οξειδίου, τα προηγμένα υλικά θετικών και αρνητικών ηλεκτροδίων υψηλής χωρητικότητας και μια ολοκληρωμένη διαδικασία χύτευσης που καταλήγει σε ένα εντυπωσιακό στοιχείο μεταλλικού λιθίου στερεάς κατάστασης 120 Ah. Βάσει των προδιαγραφών της, η Tailan New Energy δηλώνει ότι η νέα μπαταρία θέτει ρεκόρ στον κλάδο τόσο στην ενεργειακή πυκνότητα όσο και στην αποθηκευτική ικανότητα.

Μπαταρία Solid state της Tailan

Η Tailan ανακοίνωσε ότι η μπαταρία solid state που ανέπτυξε έχει διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα από την WeLion της Nio. 

Σε αυτό που η Τailan αποκαλεί “παγκόσμια πρωτοτυπία”, οι μπαταρίες της διαθέτουν ενεργειακή πυκνότητα 720 Wh/kgυπερδιπλάσια από άλλες μπαταρίες που ενσωματώνονται σήμερα σε ηλεκτρικά στην Κίνα, όπως για παράδειγμα οι μπαταρίες της WeLion για τη Nio.

Αυτές οι μπαταρίες WeLion των 360 Wh/kg αναμένεται να δώσουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Nio πάνω από 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, οπότε η δυνατότητα της τεχνολογίας της Talian New Energy να διπλασιάσει αυτή την πυκνότητα σε παρόμοιο μέγεθος θα μπορούσε να αλλάξει τελείως την ηλεκτροκίνηση.

Σε τι διαφέρει αυτή η μπαταρία της Tailan

Αναλύοντας τη νέα μπαταρία, η εταιρεία μοιράστηκε τα δυνητικά ρεκόρ που προκύπτουν από την υψηλή χωρητικότητα των γραμμαρίων, το πλούσιο σε λίθιο υλικό με βάση το μαγγάνιο στο θετικό ηλεκτρόδιο, ένα εξαιρετικά πλατύ και λεπτό σύνθετο υλικό λιθίου στο αρνητικό ηλεκτρόδιο που επιτρέπει υψηλή σταθερότητα κύκλου και έναν σύνθετο ηλεκτρολύτη στερεάς κατάστασης οξειδίου υψηλής απόδοσης. 

Η Tailan δεν ανέφερε ακόμη συγκεκριμένα σχέδια για την ενσωμάτωση σε αυτοκίνητα, αλλά δήλωσε ότι η τελευταία γενιά μπαταρίας στερεάς κατάστασης είναι για οχήματα. Εάν η εταιρεία είναι σε θέση να μεταφέρει αυτή την τεχνολογία σε αρκετά μεγάλη κλίμακα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διατηρώντας παράλληλα τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, θα μπορούσε εύκολα να υπερ διπλασιάσει την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Με πληροφορίες από Electrek.co και ctlne.com

Related posts

Η F1 ανακοίνωσε πρόγραμμα 24 αγώνων για το 2024

timesadmin

H Lynk & Co φέρνει ηλεκτρικό supercar με απίστευτα χαμηλή τιμή

James Rollner

Bugatti Bolide: H βασίλισσα hypercar των 1.800 ίππων επιτέλους γυμνή

timesadmin

Ποιο Ford είναι ετοιμοπαράδοτο και με μηδενικό φόρο εταιρικού οχήματος

protothema.gr

Οι αναγνώστες απάντησαν τι θέλουν να αλλάξει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin

Η διαφήμιση του νέου Citroen e-C3 φέρνει την επανάσταση (video)

wp-needuser