AYTOKINHTO

Αυτή είναι η ακριβότερη Jaguar E-Type-πόσο πουλήθηκε

Με νέο ρεκόρ έκλεισε η δημοπρασία αυτής της Jaguar E-Type του 1961 καθώς η τιμή πώλησής της ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Top Gear TEAM

Μια Jaguar E-Type Series I 3.8lt Roadster του 1961 δημοπρατήθηκε από τον οίκο Gooding & Company κατά τη διάρκεια του Concours of Elegance στο Hampton Court Palace. Μπορεί να μην είναι Ferrari που είναι δεδομένο πως θα πουληθεί ακριβά, αλλά είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο και για αυτό το 1.060.000 ευρώ στο οποίο κατέληξε η δημοπρασία αποτελεί ρεκόρ για Jaguar. 

Jaguar E-Type 1961

Έτσι αυτή η Jaguar, με το σασί με αριθμό 850004, την οποία όμως όλοι έμαθαν να αποκαλούν 1600 SW είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Jaguar E-Type 1961

Κάποτε ανήκε στον θρυλικό διευθυντή της ομάδας του Le Mans και διευθυντή της Jaguar, Frank “Lofty” England, και ήταν η πρώτη E-Type που πουλήθηκε ποτέ και η τέταρτη δεξιοτίμονη E-Type Roadster που κατασκευάστηκε. Τώρα παίρνει τα ηνία ως η ακριβότερη Jaguar E-Type παραγωγής που πουλήθηκε ποτέ.

Jaguar E-Type 1961

Μεταξύ των κορυφαίων χαρακτηριστικών της είναι πως χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές ως ένα αυτοκίνητο για την προβολή της φίρμας σε διάφορες εκδηλώσεις και είναι σημαδιακή η εικόνα στην οποία ο Graham Hill πανηγυρίζει την νίκη του σε κάποιον αγώνα, την οποία πέτυχε με ένα αγωνιστικό της Jaguar. 

Jaguar E-Type 1961

Το αυτοκίνητο πέρασε από μια πολυετή αναπαλαίωση κατά την οποία βρέθηκαν παλιά ανταλλακτικά, επισκευάστηκαν με προσοχή διάφορα σημεία της και επανήλθε στο αρχικό χρώμα που είχε. Την αναπαλαίωση επίπεδου Concours ανέλαβε η γνωστή βρετανική εταιρεία, Classic Motor Cars. 

Related posts

To Volkswagen ID. CODE είναι η απόβαση των Ευρωπαίων στην Κίνα

wp-needuser

Αποστολή στη Φρανκφούρτη: Επιτέλους τετρακίνητο Jeep Avenger 4xe

James Rollner

Λαμπερά εγκαίνια του Porsche Center Αthens

James Rollner

Το παράδοξο της Ευρώπης: ενώ αυξάνονται τα αυτοκίνητα μειώνονται τα χιλιόμετρα

wp-needuser

Η Bentley επανέφερε στη ζωή την παλαιότερη T-Series στον κόσμο

protothema.gr

Mercedes-AMG PureSpeed: Το πρώτο μοντέλο της σειράς Mythos είναι ένα roadster με halo από την F1

timesadmin