AYTOKINHTO

Αυτά είναι τα 5 πιο φθηνά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Τα πιο προσιτά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς προέρχονται – όπως ήταν αναμενόμενο – από την μικρή κατηγορία. Είναι μοντέλα με αμαξώματα μήκους κάτω από τα 4 μ., ιδιαίτερα ευκίνητα, με μικρό κύκλο στροφής και εύκολα στο παρκάρισμα. Διαθέτουν μικρούς κινητήρες βενζίνης – κάποια εξ’ αυτών με ήπια υβριδική τεχνολογία – και χαμηλή κατανάλωση. Επίσης χαμηλό είναι και το κόστος συντήρησης.

Είναι κατά βάση τετραθέσια μοντέλα με μικρό χώρο αποσκευών που ικανοποιούν τις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης στην πόλη και συνήθως αποτελούν το δεύτερο αυτοκίνητο μιας οικογένειας.

Οι φθηνότερες προτάσεις που παραθέτουμε στο παρακάτω αφιέρωμα κυμαίνονται από τα 14.000 ευρώ έως τα 16.000 ευρώ και αφορούν τις βασικές εκδόσεις εξοπλισμού καθώς οι πιο πλούσιες μπορεί να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 19.000 ευρώ.

IGNIS 6

Είναι προφανές πως τα τελευταία χρόνια, οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30% σε αντιστάθμισμα της ενίσχυσης του εξοπλισμού ADAS αλλά και των υβριδικών τεχνολογιών που έχουν προστεθεί από τους κατασκευαστές με στόχο να εναρμονιστούν με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων.

Ως εκ τούτου η εκταμίευση ενός ποσού της τάξης των 15.000 ευρώ για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης παραμένει μια σταθερή επιλογή για πολλούς, μολονότι το ίδιο αυτοκίνητο θα το αγόραζαν πριν από τρία χρόνια με 12.000 ευρώ ή και λιγότερο.

Δείτε τα όλα στο topgeargreece.gr

Related posts

Ποια ομάδα F1 δίνει 100 εκατομμύρια ευρώ στον Adrian Newey

James Rollner

Έρευνα: Τι αυτοκίνητο θέλουν όσοι έχουν ήδη ηλεκτρικό

timesadmin

H Volvo προχωρά σε ανάκληση όλων των EX30-τι πρόβλημα υπάρχει

James Rollner

Πόσο ωραίος είναι ο ψεύτικος ήχος του Hyundai Ioniq 5 N;

timesadmin

Χαϊδάρι: Δείτε πώς τοποθετήθηκε η μεγάλη πεζογέφυρα σε ένα βράδυ

timesadmin

Πώς θα φορτώσετε σωστά το αυτοκίνητο για τις διακοπές-το tetris του πορτμπαγκάζ

James Rollner