AYTOKINHTO

Αυτά είναι τα μοναδικά τρία full carbon Koenigsegg

O Christian von Koenigsegg και ο John Hennessey έχουν τρόπον τινά, βίους παράλληλους και μια μεταξύ τους κόντρα που χαρακτηρίζεται από την ευγένεια και την αλληλοεκτίμηση στον δύσκολο δρόμο του επιχειρείν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ή τουλάχιστον έτσι θέλησαν να μας δείξουν στην ιστορική συνέντευξη του Top Gear πριν από μερικούς μήνες. 

Αν κρίνουμε από τα υπόλοιπα πάντως, ο ένας δεν αφήνει τίποτα που κάνει ο άλλος να πέσει κάτω. Πρόσφατα ας πούμε, ο John Hennessey παρουσίασε περήφανα το Hennessey Venom F5 Revolution Roadster, ένα supercar 400 km/h με εμφανή τα πολλά ανθρακονημάτινα parts που έχουν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο. 

Koenigsegg Full Carbon Cars

Τώρα ο Christian von Koenigsegg μας δείχνει εξίσου υπερήφανα τα τρία full carbon hypercars που έχει φτιάξει η εταιρεία του στα 29 χρόνια που υπάρχει. Πρόκειται για τρία μοναδικά μοντέλα καθώς δεν υπάρχουν άλλα και αυτά υπήρξαν γιατί στην Koenigsegg αποφάσισαν κάποια στιγμή, περί το 2018 πως θα προσφέρουν το Koenigsegg Full Carbon ώστε να μειώσουν ακόμη περισσότερο το βάρος. 

Koenigsegg Full Carbon Cars

Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος δεν επέτρεψε, όπως καταλαβαίνεις, την ευρεία παραγωγή αυτοκινήτων που κοστίζουν 2 και 3 εκατομμύρια ευρώ, γιατί θα κόστιζαν έτσι 4-5 μάλλον, έτσι δεν φτιάχτηκαν άλλα τέτοια. 

Ωστόσο επειδή δεν ήταν τυχαία κίνηση, ο Christian θέλησε να έχει ένα από κάθε γενιά μοντέλων του το ανθρακονημάτινο αμάξωμα να είναι τόσο δραματικά εμφανές και  εντυπωσιακό. Ως εκ τούτου μας παρουσίασε τώρα και τα τρία μαζί.

Διαβάστε όλο το αρθρο στο topgeargreece.gr 

Related posts

Alfa Romeo Milano θα λέγεται το νέο μικρό SUV – Πότε παρουσιάζεται

timesadmin

Θα υπάρξει 9η γενιά Golf και θα είναι ηλεκτρική

timesadmin

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν Κινέζο προμηθευτή για παραγωγή αυτοκινήτων Citroen σε αδρανές εργοστάσιο Stellantis

timesadmin

Υβριδικό supermini με 194 ίππους κάτω από 20.000 ευρώ στην Ελλάδα

timesadmin

Η Mustang Mach-E Rally και η παντοδύναμη Mustang GTD έρχονται Ευρώπη

wp-needuser

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Πού θα παρκάρουμε για την υπερειδική στον Σείριο

James Rollner