Αποστολάκη-στον-realfm-97,8:-Δεν-έχω-δικαίωμα-στη-σιωπή-–-Γιατί-αποφάσισα-να-διεκδικήσω-την-προεδρία-του-ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκη στον Realfm 97,8: Δεν έχω δικαίωμα στη σιωπή – Γιατί αποφάσισα να διεκδικήσω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Μιλένα Αποστολάκη

Για την απόφασή της να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν τον Οκτώβριο μίλησε η Μιλένα Αποστολάκη στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Κάτιας Μακρή.

«Δεν είμαι ένας άνθρωπος που έθεσα θέμα ηγεσίας ή οτιδήποτε άλλο. Πάντοτε η αποτίμηση ενός εκλογικού αποτελέσματος απαιτεί νηφαλιότητα και κυρίως χρονική απόσταση. Για εμένα δεν βοηθούν άμεσες αντιδράσεις. Είναι πράγματα που θέλω να επεξεργαστώ, να ακούσω απόψεις. Για μένα ήταν καθοριστική ημέρα η χθεσινή. Πήγα κυρίως για να ακούσω. Είχα χρέος να τοποθετηθώ, δεν έχω δικαίωμα στη σιωπή. Αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν να ακούσω» τόνισε χαρακτηριστικά η Μιλένα Αποστολάκη και πρόσθεσε:

«Και δεν αναφέρομαι στους τρεις γνωστούς έως την Κυριακή υποψηφίους. Αναφέρομαι στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Άρα γι’ αυτό ήταν για εμένα κρίσιμο. Και σήμερα που πλέον είμαι έτοιμη και έχω ολοκληρώσει έναν κύκλο αναστοχασμού γύρω από το αποτέλεσμα και τις ανάγκες της επανεκκίνησης θεώρησα ότι είναι μια καλή χρονική στιγμή για να το ανακοινώσω».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι στόχος της είναι η πλειοψηφική έκφραση του προοδευτικού χώρου και τόνισε ότι ο κόσμος θέλει πολιτική αλλαγή.

«Αν συνδυάσει κανείς τη μεγάλη αποχή και την ηχηρή ήττα της ΝΔ το μήνυμα είναι ότι ο κόσμος θέλει πολιτική αλλαγή αλλά δεν υπάρχει ο φορέας που θα το εκφράσει» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό λέει η ίδια σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, η κυρία Αποστολάκη επεσήμανε ότι «σημασία για να ψηφίσει κάποιος έναν υποψήφιο είναι αν υπάρχουν κριτήρια που πληρούνται. Πολλές φορές οι διαχωριστικές γραμμές έχουν να κάνουν με το πόσο αξιόπιστα μπορεί να υπηρετήσει κάποιος κάτι που λέει. Για εμένα η συλλογική λειτουργία είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Αυτό δεν είναι αιχμή, είναι κριτική που έκανα. Και υπήρχε πολύ γενναία ως ανταπάντηση η αυτοκριτική του κ. Ανδρουλάκη».

Σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων, η κυρία Αποστολάκη υπογράμμισε ότι «δεν ερμηνεύω τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων ως διάλυση, αλλά ως πλούτο. Οι πέντε υποψήφιοι είναι ένα νούμερο που δεν το θεωρώ πολύ μεγάλο. Εγώ βλέπω τη θετική όψη του νομίσματος που είναι ότι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι που κάτι θα πουν και κάποιους θα συγκινήσουν, θα κινητοποιήσουν περισσότερο κόσμο».

Η κυρία Αποστολάκη συμπλήρωσε ότι «βλέπω το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα που θα ξαναδιεκδικήσει να γίνει ο πλειοψηφικός εκφραστής ευρύτερων χώρων και αλλαγών. Δεν μπορώ να δω τίποτα που να αφορά σε συμφωνίες κορυφής, συναλλαγές στελεχών που ψάχνουν για ρόλο. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο σημείο να διεκδικεί ευθέως τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι ρίζες είναι πολύ βαθιές, δεν μπορείς να προχωρήσεις μόνο με τις ρίζες σου, δεν βλέπω όμως σε αυτή την ιστορική φάση καμία εντολή από την ελληνική κοινωνία διάλυσης μιας παράταξης η οποία μεγαλώνει».

Για την περίοδο που απείχε από την πολιτική η κυρία Αποστολάκη επεσήμανε ότι «δεν είμαι  επαγγελματίας πολιτικός, ούτε κρατικοδίαιτο στέλεχος. Όταν μια περίοδο στην πολιτική τελείωσε, γύρισα στο επάγγελμά μου που είχα εγκαταλείψει πολλά χρόνια και προσπάθησα να σταθώ επαγγελματικά στα πόδια μου».

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/07/01-07-2024-Μιλένα-Αποστολάκη-Μακρή-Νιφλής.mp3

Related posts

Μαρινάκης: Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού

protothema.gr

Παρίσι 2024: Θερμό χαιρετισμό με την Τζιλ Μπάιντεν είχε ο Μητσοτάκης στον αγώνα του Πετρούνια

timesadmin

Κωνσταντοπούλου και Καραναστάσης απάντησαν στις φήμες για τη σχέση τους – «Επιχειρείται χυδαία επίθεση»

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Αρνείται να παραιτηθεί ο Σωκράτης Φάμελλος – «Εκρηκτικό» το κλίμα στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

James Rollner

Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια της ΝΔ: Tο 2027 να βρει μία Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή, με ανάπτυξη 3% και μέσο μισθό στα €1.500

timesadmin

Κικίλιας: Πολύ μεγάλη προσοχή για την επερχόμενη κακοκαιρία – Οι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

James Rollner