AYTOKINHTO

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Mercedes EQA και EQB-πότε έρχονται Ελλάδα

Τα πιο μικρά ηλεκτρικά της Mercedes-Benz δεν είναι και τόσο μικρά και σίγουρα είναι ανανεωμένα στα σημεία για καλύτερη αυτονομία και όχι μόνο

Top Gear TEAM

Ανανέωση για τα δύο εισαγωγικά ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της Mercedes-Benz. Η τάση προς τον ηλεκτροκίνηση οδήγησε την γερμανική φίρμα σε ένα φρεσκάρισμα των Mercedes EQA και Mercedes EQB ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά για τους όσους μεταπηδούν στα ηλεκτρικά οχήματα ή /και όσους αποκτούν το πρώτο τους μοντέλο Mercedes.

Συνολικά βλέπουμε MBUX με βελτιωμένο φωνητικό έλεγχο, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης είναι ενημερωμένα, τεχνολογία φόρτισης Plug & Charge, τα προαιρετικά Sound Experiences και για πρώτη φορά, ένας κοτσαδόρος ρυμουλκούμενου θα διατίθεται προαιρετικά για το EQB με πέντε θέσεις.

Mercedes EQB και EQA 2023

Να τονίσουμε ότι οι νέες EQA και EQB μπορούν να παραγγελθούν από το φθινόπωρο του 2023 και θα φτάσουν στους Ευρωπαίους αντιπροσώπους στις αρχές του 2024. Ας δούμε αναλυτικά τι έχει αλλάξει στα νέα μοντέλα. 

Ανανεωμένη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση

Με μια νέα σχεδιασμένη μαύρη επιφάνεια πάνελ με το μοτίβο αστέρι στο μπροστινό μέρος, τα EQA και EQB συμβαδίζουν οπτικά με τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα ημέρας των προβολέων, ενώ ένας νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού μέρους του οχήματος.

Mercedes EQA 2023

Οι σχεδιαστές άλλαξαν επίσης το εσωτερικό των πίσω φώτων. Οι καινοτομίες στο εσωτερικό περιλαμβάνουν το τιμόνι της τρέχουσας γενιάς με τα χειριστήρια αφής, καθώς και τις επενδύσεις σε καφέ ξύλο lime open-pore, μοτίβο Mercedes-Benz και μοτίβο Mercedes-Benz με οπίσθιο φωτισμό.

Μεγαλύτερη αυτονομία με λίγες αλλαγές αεροδυναμικής

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι μηχανικοί της Mercedes-Benz κατάφεραν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA έως και τα 560 χιλιόμετρα. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αεροδυναμική βελτιστοποίηση και ειδικά ελαστικά.

Mercedes EQA 2023

Επίσης η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης της αυτονομίας είναι χρήσιμη στην καθημερινή χρήση: οι καταναλωτές ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός, μπορούν να απενεργοποιηθούν ή να περιοριστεί η λειτουργία τους προς όφελος μεγαλύτερης αυτονομίας.

Κοτσαδόρος προαιρετικός για την EQB

Για το EQB με πέντε θέσεις, διατίθεται για πρώτη φορά ως προαιρετικός εξοπλισμός ένας κοτσαδόρος ρυμουλκούμενου με σταθεροποίηση ρυμουλκούμενου ESP. Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης με φρένο είναι 1.400 / 1.700 κιλά (για την έκδοση με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς/4MATIC).

Mercedes EQB 2023

Ευκολότερη και πιο άνετη φόρτιση με το Plug & Charge

Με τη λειτουργία Mercedes me Charge Plug & Charge, τα τελευταία μοντέλα EQA και EQB μπορούν να φορτιστούν ακόμα πιο άνετα σε δημόσια σημεία φόρτισης με δυνατότητα Plug & Charge: όταν το καλώδιο φόρτισης συνδεθεί, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα– οι πελάτες δεν χρειάζεται να πιστοποιήσουν επιπλέον την ταυτότητά τους. Το όχημα και ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Mercedes EQB 2023

Mercedes EQB 2023

Έως και τέσσερις επιλογές στον ήχο

Μέχρι τώρα τα Sound Experiences ήταν για τα μεγαλύτερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz αλλά τώρα είναι διαθέσιμα και για τα EQA και EQB σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα ήχου surround Burmester. Εκτός από τα “Silver Waves” και “Vivid Flux”, δύο ακόμη ηχητικοί κόσμοι μπορούν να ξεκλειδωθούν online ως μέρος του πακέτου εξατομίκευσης (προαιρετικός εξοπλισμός).

Μεγάλη κεντρική οθόνη στο βασικό εξοπλισμό

Τα EQA και EQB διαθέτουν μια ανανεωμένη γενιά του MBUX. Η εμφάνιση των οθονών μπορεί να εξατομικευτεί με τρία στυλ οθόνης (διακριτικό/σπορτίφ/κλασικό) και τρεις λειτουργίες (πλοήγηση/βοήθεια/υπηρεσίες).

Mercedes EQB 2023

Mercedes EQB 2023

Στο πλαίσιο της ελαφρώς αλλαγμένης λογικής της προσφοράς, η κεντρική οθόνη αποτελεί πλέον μέρος του βασικού εξοπλισμού. Η παρουσίαση των λειτουργιών φόρτισης εντός του MBUX έχει επίσης βελτιωθεί. Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me, ο έξυπνος φωνητικός βοηθός γίνεται ακόμα πιο ικανός για διάλογο και εκμάθηση.

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων

Η βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων περιλαμβάνει μια νέα κάμερα πολλαπλών χρήσεων και μια νέα κάμερα οπισθοπορείας. Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει αναλυτικά τις βελτιωμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, το Active Lane Keeping Assist λειτουργεί τώρα πιο άνετα με παρέμβαση του τιμονιού αντί του ESP.

Related posts

Αυτά είναι τα 10 πρώτα αυτοκίνητα σε πωλήσεις στην Ελλάδα

timesadmin

Υπάρχει αστυνομία που πήρε 50 Golf GTI περιπολικά -μια τρελή σύμπτωση (εικόνες)

wp-needuser

Έναρξη παραγγελιών για το νέο Volkswagen ID.7-τιμές στην Ελλάδα

timesadmin

Επίσημο: Οι τιμές του νέου Citroen C3 στην Ελλάδα

wp-needuser

Αυτοκίνητο: Τα 5 βασικά έξοδα που το συνοδεύουν

James Rollner

O Elon Musk παρέδωσε τα πρώτα Tesla Cybertruck (εικόνες-videos)

timesadmin