Απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το δυστύχημα των Τεμπών προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Παρασκευή, 28/2, δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, ώστε:
– Να λειτουργήσει, επιτέλους, το κράτος δικαίου
– Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη ή συμψηφισμός
– Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όσο ψηλά και αν βρίσκονται
– Να θωρακιστούν οι μεταφορές, χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συνδράμουμε στις προσπάθειές τους. Για απονομή δικαιοσύνης. Για να μπορεί κάθε πολίτης να φθάνει με ασφάλεια στον προορισμό του. Για να λειτουργούν οι θεσμοί, για να είναι οχυρωμένα τα δημόσια αγαθά. Η ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις της θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που ο Σύλλογος θα ανακοινώσει εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, καλώντας κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να διαδηλώσουν για την επίτευξη των κοινών αυτών στόχων».
Τέλος, όπως αναφέρεται και σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ «καλούνται οι συνάδελφοί μας των μέσων μαζικής μεταφοράς να εργασθούν (ακόμα και ως απεργοί), προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση των πολιτών στους χώρους των κινητοποιήσεων.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Ν.Τ., τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους «να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα, στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Η ανακοίνωση:
«Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε, ομόφωνα, την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 28 του Φλεβάρη, ημερομηνία που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών. Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα, στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ»
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Σημειώνεται πως, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στις 28 Φεβρουαρίου. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε και αυτή απεργία για την ίδια ημερομηνία.
Ειδικότερα αποφάσισαν:
– Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 28 Φεβρουαρίου, Παρασκευή από 00.01 ώρα έως 24.00.
– Την αποστολή εξωδίκων και αναλυτικό δελτίο Τύπου εντός των επόμενων ημερών, που θα τοποθετείται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
– Αλλά και για τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά για την ασφάλεια των θαλάσσιων ενδομεταφορών.
Τι θα γίνει με τα Μέσα Μεταφοράς
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός) ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με το πιο πιθανό σενάριο να περιλαμβάνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, χωρίς να αποκλείεται πάντως να υπάρξει ειδική πρόνοια για τους πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας.
Πηγή: New Money
Ειδήσεις σήμερα:
«Μπήκε στο δωμάτιο και της έβγαλε τα μάτια» – Πώς ο 47χρονος είχε σκοτώσει τη γυναίκα στην Κέρκυρα
Ισραήλ: Θρήνος στην επιστροφή των σορών των αιχμαλώτων της Χαμάς – Δύο μικρά παιδιά ανάμεσά τους
Καίτη Γκρέυ: Άνοιξε η διαθήκη της – Μοναδικός κληρονόμος είναι ο εγγονός της, Κωνσταντίνος Ηλιάδης