Απελάθηκε-ο-ιμάμης-του-Ισλαμικού-Κέντρου-Αμβούργου
ΚΟΣΜΟΣ

Απελάθηκε ο ιμάμης του Ισλαμικού Κέντρου Αμβούργου

Την ώρα που γερμανική κυβέρνηση και αντιπολίτευση συζητούν στη Βουλή την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασφαλείας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Ζόλινγκεν και την αυξανόμενη εδώ και μήνες ισλαμιστική, η υπόθεση του ιμάμη Μοχάμεντ Χαντί Μοφατέ, πρώην επικεφαλής του απαγορευμένου από τον Ιούλιο Ισλαμικού Κέντρου του Αμβούργου, είναι ενδεικτική της γραμμής που πλέον ακολουθείται.

Ο σιίτης ιμάμης, με στενές επαφές σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες με τον σκληροπηρυνικό Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αλί Χαμενεϊ, εγκατέλειψε τη Γερμανία κατόπιν απόφασης για την απέλασή, του που είχαν εκδώσει οι αρχές του Αμβούργου τον Αύγουστο.

Ο ίδιος πρόλαβε να προσφύγει στη γερμανική δικαιοσύνη κατά της απόφασης απέλασης, όμως οι αρμόδιες αρχές του Αμβούργου έχουν επιβεβαιώσει ότι απελάθηκε ήδη το βράδυ της Τρίτης και μάλιστα τού έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Γερμανία για είκοσι χρόνια. Σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης αυτής, απειλείται με φυλάκιση τριών ετών.

Απαγορευμένο “προπύργιο του Ιράν”

Με απόφαση της ομοσπονδιακής υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ μόλις τον Ιούλιο απαγορεύθηκε η δράση του Ισλαμικού Κέντρου του Αμβούργου διότι χαρακτηρίστηκε ως εξτρεμιστικό, ισλαμιστικό δίκτυο αλλά και ως το σημαντικότερο προπύργιο της προπαγανδιστικής μηχανής της Τεχεράνηςστην Ευρώπη.

Η γερμανική αστυνομία σφράγισε επίσης το “Μπλε Τζαμί” του Αμβούργου και άλλους τρεις χώρους λατρείας ανά τη Γερμανία, που σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κέντρο.

Όσο για τον ιμάμη που απελάθηκε όπως ανέφερε ο υπ. Εσωτερικών του κρατιδίου του Αμβούργου Άντι Γκρότε ήταν από τους “πλέον εξέχοντες ισλαμιστές στη Γερμανία” με σταθερούς, οικογενειακούς δεσμούς με την θεοκρατική ελίτ του Ιράν. “Θα συνεχίσουμε να τηρούμε σκληρή γραμμή κατά των ισλαμιστών χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: Deutsche Welle

Related posts

Αντιδράσεις από την Ιταλία: Η βία εναντίον αμάχων στη Γάζα “δεν είναι πλέον δικαιολογημένη”

wp-needuser

Α. Μπέρμποκ: Αδικαιολόγητο το σχέδιο του στρατού του Ισραήλ να εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα

timesadmin

Ενδείξεις αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή – ΝΥΤ: Το Ισραήλ είχε αποφασίσει επίθεση κατά του Ιράν, τη σταμάτησε ο Μπάιντεν (upd)

protothema.gr

Νορβηγία: Η επιτροπή Νόμπελ καταγγέλλει τη νέα καταδίκη της Ιρανής Ναργκίς Μοχαμαντί

James Rollner

Ρωσία: Στο 19% αύξησε το βασικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα – “Σήματα” και για περαιτέρω σύσφιξη

timesadmin

Η Nike “καρατόμησε” τον CEO της, John Donahoe – Στη θέση του ο βετεράνος Elliott Hill

timesadmin