ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτό παράθυρο για επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και το 2024

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Στη Βουλή και στην αυριανή παρουσία του πρωθυπουργού, προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Νέα Αριστερά” Αλέξη Χαρίτση με θέμα την αποκατάσταση των πληγέντων της Θεσσαλίας είναι στραμμένη η προσοχή των αγροτών, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων μέτρων στήριξης.

Ένα από τα βασικά θέματα είναι αυτό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και το 2024, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αφήνει, για πρώτη φορά, τόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία σχετική ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Έχει γίνει δύο χρόνια. Ήταν ένα σημαντικό και λογικό αίτημα των αγροτών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόθεση της κυβέρνησης, το έχει κάνει δύο φορές, εφόσον βρει δημοσιονομικά τον τρόπο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Γιατί δεν είναι το μοναδικό αίτημα. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να σας απαντήσω, γιατί δε γνωρίζω εάν υπάρχει κάτι τέτοιο στις άμεσες κινήσεις. Η βούληση είναι δεδομένη για στήριξη και στο ρεύμα και στο πετρέλαιο με τον οποιονδήποτε δυνατό τρόπο…”, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

Related posts

Η ώρα των μετόχων για τη συγχώνευση Attica – Παγκρήτιας

timesadmin

Νέα “δώρα” για την εξαγορά καταπατημένων του Δημοσίου

wp-needuser

Πώς θα “πρασινίσει” ο στόλος της ακτοπλοΐας

protothema.gr

ΒΕΑ: Μονόδρομος οι “προσωποποιημένες” ρυθμίσεις οφειλών

timesadmin

S&P Global: Σε ανάκαμψη ο ελληνικός τομέας μεταποίησης τον Ιούλιο

wp-needuser

Αλ. Σδούκου: Κοινό ευρωπαϊκό αγαθό τα ηλεκτρικά δίκτυα

wp-needuser