Ανατροπή-με-την-φωτιά-σε-tesla-στην-Αγία-Παρασκευή
AYTOKINHTO

Ανατροπή με την φωτιά σε Tesla στην Αγία Παρασκευή

Ο ιδιοκτήτης του Tesla που κάηκε στην Αγία Παρασκευή ενώ φόρτιζε μίλησε στην τηλεόραση και έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση.

Top Gear TEAM

Tesla Φωτιά αγία Παρασκευή

Αναστάτωση προκάλεσε πριν απο μερικές ημέρες φωτιά σε σταθμευμένο Tesla που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε με ισχυρές δυνάμεις σε σούπερ μάρκετ, όπου βρισκόταν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

φωτιά πυροσβεστήρας

Παρά την επέμβαση των πληρωμάτων από τρία οχήματα που κατάφεραν να κατασβήσουν τη φωτιά, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο ακριβό όχημα – ήταν το ίδιο το αυτοκίνητο ή ο φορτιστής του η αιτία; 

Το συμβάν στην Αγία Παρασκευή δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο, καθώς το διαδίκτυο είναι γεμάτο από παρόμοια περιστατικά από το εξωτερικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου εξερράγη μετά από ατύχημα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μπορεί να πουν ότι το όχημα άρπαξε φωτιά μετά από εκτροπή από το δρόμο.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν ένα όχημα τυλίγεται στις φλόγες; Στην περίπτωση του Tesla στην Αγία Παρασκευή, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η εξέλιξη ήταν θετική, καθώς η φωτιά κατασβέστηκε σχετικά εύκολα. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, πυροσβέστες έχουν χρειαστεί μέχρι και 190.000 λίτρα νερού για να σβήσουν μια μπαταρία Tesla που καίγεται στους 550 βαθμούς Κελσίου.

Έλληνες πυροσβέστες

Ο ιδιοκτήτης του Tesla στην Αγία Παρασκευή δήλωσε στο Mega ότι περιμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Τόνισε, ωστόσο, ότι, από τις κάμερες ασφαλείας, είδε έναν άνδρα με περίεργη συμπεριφορά να παραμένει κοντά στο αυτοκίνητο για πάνω από μία ώρα.

“Η κάμερα του οχήματος κατέγραψε ένα άτομο που βρισκόταν κοντά στο αυτοκίνητο για περισσότερο από μία ώρα, προσπαθώντας να αποσυνδέσει τα καλώδια φόρτισης. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπήρξε πρόβλημα στην μπαταρία, καθώς δεν υπήρξαν εκρήξεις. Οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει από που ξεκίνησε η φωτιά”.

Toyota GR Corolla φωτια

Ο ιδιοκτήτης συνέχισε, “Δεν γνωρίζω αν ο άνδρας προκάλεσε τη φωτιά κάτω από το αυτοκίνητο ή αν προκλήθηκε βραχυκύκλωμα κατά την προσπάθειά του να αποσυνδέσει τα καλώδια φόρτισης. Αυτά τα καλώδια διαθέτουν ασφαλιστικές διατάξεις και δεν είναι εύκολο να αποσυνδεθούν από κάποιον που δεν γνωρίζει πώς να το κάνει”.

Και επισήμανε, “Στο βίντεο φαίνεται να ασκεί μεγάλη δύναμη στο όχημα. Ακόμα δεν υπάρχει το επίσημο πόρισμα. Το άτομο φαινόταν γύρω στα 30, και ίσως να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς συμπεριφερόταν παράξενα. Το αυτοκίνητο ήταν καινούργιο, μόλις δύο μηνών, και δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα. Τώρα όμως, έχει καταστραφεί ολοσχερώς και δεν μπορεί να επισκευαστεί.”

“Όταν ξέσπασε η φωτιά, κανείς δεν ήξερε τι να κάνει. Δεν υπήρχε σαφής οδηγία για το πώς και πού πρέπει να μεταφερθεί το όχημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα αυτοκίνητα αυτά είναι επικίνδυνα για το κοινό, και κανένας δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη”, κατέληξε ο ιδιοκτήτης του καμμένου Tesla.

Πηγή: Έθνος

Related posts

Αυτή είναι η νέα κινεζική φίρμα που έρχεται στην Ευρώπη

protothema.gr

GREEN BONUS: Το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης για την αγορά ηλεκτρικού Hyundai

timesadmin

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό στο Service Park της Λαμίας

timesadmin

Το εργοστάσιο της Toyota στη Ρωσία θα λειτουργήσει ξανά-τι θα κατασκευάζει

wp-needuser

Η Dacia ετοιμάζει ένα πιο προσιτό SUV από το Duster

protothema.gr

Apple Vision Pro και οδήγηση: η σύσταση του Υπ. Μεταφορών των ΗΠΑ

timesadmin