ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: “Δίκαιη λύση” και “διέξοδο” στους οφειλέτες που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη

-|-

“Δίκαιη λύση” και “διέξοδο” στους οφειλέτες των ταμείων που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο φαινόμενο οφειλετών του τέως ΟΑΕΕ και τον ΕΦΚΑ, οι οποίοι αν και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα  (και ως προς την ηλικία και ως προς τα ελάχιστα έτη ασφάλισης), δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη καθώς χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ.

Για να βγουν αυτοί οι οφειλέτες στη σύνταξη, θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ το υπερβάλλον ποσό (δηλαδή το ποσό πάνω από τα 20.000 ευρώ) και έπειτα να ρυθμίσουν την οφειλή των 20.000 ευρώ σε έως 60 δόσεις – παρακρατήσεις στη σύνταξή τους.

Επίσης, ο κος Γεωργιάδης, στη βάση της χθεσινής εξαγγελίας του πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη περί κατάργησης της περικοπής του 30% στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, ανέφερε πως θα μπουν “κόφτες” έτσι ώστε να μην επιτραπεί να υπάρξει “ζημιά” στους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εργασίας, ανέφερε πως σε συνεργασία με τον υφυπουργό Εργασίας, κο Βασίλη Σπανάκη θα περάσει άμεσα ένα “εθνικό σχέδιο δράσης για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων” κυρίως στον τουρισμό και σε επαγγέλματα που έχουν βαθμό επικινδυνότητας όπως πχ ντελίβερι.

Ο ίδιος  ανέφερε πως σε συνεργασία με τον υφυπουργό Εργασίας, κο Πάνο Τσακλόγλου θα παρουσιάσει στα τέλη Οκτωβρίου “μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό”.

Διαβάστε ακόμη:

* Πώς θα ξεμπλοκάρουν οι συντάξεις των οφειλετών των Ταμείων

Related posts

Αυτές είναι οι επιχειρηματικές ιδέες που στήριξε το Investing for Purpose

timesadmin

Ανακοινώνονται φθηνότερα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο

timesadmin

Τρία εργαλεία για ρύθμιση κόκκινων δανείων

timesadmin

Πώς θα κινηθούν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων το 2024

timesadmin

Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε αγορές βρεφικών – παιδικών ειδών

timesadmin

Ο φόβος του ΦΠΑ έφερε την έκρηξη στην οικοδομή – Συνέχεια στο ράλι τιμών στα διαμερίσματα

protothema.gr