AYTOKINHTO

Ήρθαν τα νέα XEV YOYO από τον όμιλο εταιρειών Σπανός

Η εταιρεία XEV έχει ως ευρωπαική βάση το Τορίνο της Ιταλίας και το πρώτο δείγμα γραφής ήταν το ηλεκτρικό YOYO. Ένα μοντέλο μικροκινητικότητας που παρουσιάστηκε το Μάιο του 2021 στην Ευρώπη και μέχρι πρότινος κυκλοφορούσε σε 113 πόλεις σε συνολικά 20 αγορές μέσω ενός δικτύου από 655 σημεία πώλησης.

To YOYO διακρίνεται για τον μοντέρνο σχεδιασμό του αλλά και για τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του όπως η αφαιρούμενη μπαταρία του, οι ανεξάρτητες αναρτήσεις και τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς.

Το αμάξωμα είναι αυτοφερόμενο με πλαϊνές μπάρες ασφαλείας και διατίθεται σε 9 χρώματα με δυνατότητα παραμετροποίησης σε μια μεγάλη γκάμα από σχέδια που υποστηρίζεται και από σχέδια κατά παραγγελία μέσω τεχνολογίας 3D printing. Στον σχεδιασμό του αμαξώματος έχει εμπλακεί και ο οίκος Pininfarina.

Το διθέσιο αμάξωμα έχει συνολικό μήκος 2,5 μ. και πλάτος 1,5 μ. Ως εκ τούτου έχει μικρό κύκλο περιστροφής με ακτίνα 4,5 μ. που το κάνει ιδιαίτερα ευκίνητο στην πόλη και εύχρηστο στο παρκάρισμα.

Ο δε χώρος αποσκευών είναι της τάξεως των 180 λίτρων – επίσης στα μέτρα και τα σταθμά της κατηγορίας και του ανταγωνισμού. Το ύφος στην καμπίνα είναι και αυτό μοντέρνο με μια κεντρική οθόνη αφής 10.2 ιντσών και 3 θύρες USB.

Σύμφωνα με την εταιρεία το λιλιπούτειο YOYO μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα έως τα 80 χλμ./ώρα ενώ η μπαταρία τεχνολογίας LiFePO4 και ενεργειακής χωρητικότητας 10,4 kWh μπορεί να προσδώσει αυτονομία έως και 150 χλμ./φόρτιση. Η δε φόρτιση της από το 30% έως το 100% απαιτεί χρόνο λιγότερο από τέσσερις ώρες από οικιακή πρίζα ή wallbox.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ταυτότητας του μοντέλου είναι η αφαιρούμενη συστοιχία μπαταριών που διαθέτει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες υποδομές της εταιρείας Microsun εντός 10 λεπτών σε ειδικά Swap περίπτερα μέσω μιας διαδικασίας που οργανώνεται εύκολα από εφαρμογή σε smartphone. Μια συνθήκη που ενισχύει το ρόλο και την χρηστικότητα του YOYO σε εταιρείες με εταιρικούς στόλους.

Στον ευρύτερο εμπορικό τομέα, η διάθεση του μοντέλου περιστρέφεται γύρω από τέσσερις εκδόσεις (Entry, Easy, Joy και Sprint) οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός των άλλων, ηλιοροφή, ηλεκτροκίνητα παράθυρα και εξωτερικοί καθρέπτες, σύστημα κλιματισμού, ABS και σύστημα Hill-Start Assist Control. Χαρακτηριστικά που δεν είναι δεδομένα σε μοντέλα του ανταγωνισμού σε αυτή τη νεοσύστατη κατηγορία μικροκινητικότητας μηδενικών ρύπων.

XEV YOYO

Η βασική έκδοση Entry διατίθεται με ατσάλινες ζάντες 14 ιντσών και κοστίζει 12.990 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ” με όφελος 3.000 ευρώ αλλά και την επιδότησης για νέους έως 29 ετών, κόστους 1.000 ευρώ.

Αντιστοίχως, η επόμενη έκδοση Easy κοστίζει 13.300 ευρώ με επιπλέον εξοπλισμό το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση. Η αμέσως επόμενη έκδοση Easy με επιλέον εξοπλισμό την κεντρική οθόνη αφής 10,2” με λειτουργία Mirror Screen κοστίζει 13.750 ευρώ.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση Sprint έχει επιπλέον της έκδοσης Easy τις ζάντες αλουμιίνου 15” και κοστίζει 14.500 ευρώ.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Τρόμαξαν οι επιβάτες αυτόνομου ταξί που τρελάθηκε και πήγε να πατήσει πεζό (video)

timesadmin

Πρώτο teaser του φθηνού ηλεκτρικού crossover της Lucid

protothema.gr

Αυτή είναι η υπέροχη Maserati GranCabrio Folgore και είναι ηλεκτρική

wp-needuser

Με το Seal U η BYD δείχνει στην Ευρώπη ότι ξέρει από plug-in υβριδικά

timesadmin

Νέα Ferrari 12Cilindri: Θερμικό Supercar με V12 και 830 ίππους (εικόνες, video)

protothema.gr

Euro NCAP: Πέντε αστέρια για σημαντικό best seller της αγοράς

protothema.gr