Έτσι-σβήνει-η-φωτιά-σε-ηλεκτρικό-αυτοκίνητο-(εικόνες)
AYTOKINHTO

Έτσι σβήνει η φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο (εικόνες)

Έτσι σβήνει η φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο (εικόνες)

Πυροσβέστες στις ΗΠΑ απέδειξαν την εκπαίδευσή τους για τις πυρκαγιές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, βρίσκοντας τον πιο ασφαλή τρόπο να σβήσουν ένα ηλεκτρικό Audi.

Top Gear TEAM

Το πυροσβεστικό τμήμα του Carmel στην Ινδιανάπολη κλήθηκε να σβήσει φωτιά που ξέσπασε σε ένα ηλεκτρικό Audi e-tron GT, κατά την διάρκεια σέρβις του αυτοκινήτου.

Η φωτιά έσβησε καθώς οι Αμερικανοί πυροσβέστες απέδειξαν ουσιαστικά την εκπαίδευσή τους, ωστόσο έκριναν σκόπιμο να ενημερώσουν και το κοινό με μια ανάρτηση στο Facebook του τμήματος. 

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φωτιά σέρβις

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά παρουσίαζε μια ξεχωριστή δυσκολία όπως ανέφερε η πυροσβερική. Ήταν σε κλειστό χώρο που αύξησε κατακόρυφα τον κίνδυνο αναφλέξεων, καθώς επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες. 

Χαρακτηριστικά στην ανάρτηση αναφερόταν: “Εάν ένα από αυτά τα οχήματα πιάσει φωτιά στο οδόστρωμα ή σε ένα πάρκινγκ, είναι αρκετά δύσκολο να σβήσει, ωστόσο, ένα σε ένα γκαράζ ή άλλη δομή παρουσιάζει ένα εντελώς νέο σύνολο ζητημάτων.”

Τα συνεργεία πυροσβεστικής του Carmel χρειάστηκε αρχικά να μετριάσουν τον έντονο καπνό που συσσωρευόταν στον κλειστό χώρο και στη συνέχεια να ασχοληθούν με την φωτιά που ήταν εμφανές πως δεν έσβηνε εύκλα. 

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φωτιά σέρβις

Έτσι, “Μέσα από διάφορες εκπαιδεύσεις μια τακτική που συζητήσαμε και μπορέσαμε να θέσουμε σε εφαρμογή ήταν η απομάκρυνση του οχήματος από τη δομή. Τα πυροσβεστικά συνεργεία μπόρεσαν να κατεβάσουν το αυτοκίνητο σε τροχήλατες βάσεις, να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινο δυναμικό και ένα περονοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα για να σπρώξουν το όχημα έξω από το χώρο συντήρησης.”

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φωτιά σέρβις

Πράγμα που όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο καθώς όπως δήλωσαν οι πυροσβέστες στα τηλεοπτικά δίκτυα, το αυτοκίνητο πήρε ξανά φωτιά κατά την μεταφορά του εκτός του συνεργείου, που ούτως ή άλλως ήταν μια επίπονη διδαδικασία που απαιτούσε, “πολλούς πυροσβέστες και νερό για να κρατήσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.”

“Αφού φόρτωσαν το όχημα σε μια πλατφόρμα, ένα πυροσβεστικό όχημα ακολούθησε την πλατφόρμα και το όχημα μέχρι να φτάσει στη μάντρα διάσωσης.“, κατέληγε η ανάρτηση του πυρσβοεστικού τμήματος. 

Related posts

Τι προκάλεσε την μεγάλη απεργία σε εργοστάσιο της BYD

timesadmin

Ποια ευρωπαϊκή πόλη ρίχνει το όριο ταχύτητας στα 30 km/h

timesadmin

Νέο Volkswagen Passat: Μόνο station και plug-in hybrid

timesadmin

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα-ποια κατηγορία ξεχωρίζει

wp-needuser

Εταιρεία κολοσσός σταμάτησε την κατασκευή εργοστασίου υλικών για μπαταρίες EV

protothema.gr

Γιατί πέφτουν οι πωλήσεις των κινέζικων ηλεκτρικών στην Ευρώπη

James Rollner