Ένας-σκύλος-ρομπότ-φυλάει-την-παραγωγή-στη-jaguar-land-rover
AYTOKINHTO

Ένας σκύλος ρομπότ φυλάει την παραγωγή στη Jaguar Land Rover

Έναν ασυνήθιστο συνεργάτη πρόσθεσε η Jaguar Land Rover στην ομάδα της εγκατάστασης κατασκευής και δοκιμών ηλεκτρικών οχημάτων στο Κόβεντρι – έναν τετράποδο ρομποτικό σκύλο με το παρατσούκλι “Rover”.

Ο μηχανικός αυτός σκύλος, που αναπτύχθηκε από την Boston Dynamics, παίζει καθοριστικό ρόλο στο φιλόδοξο σχέδιο της JLR να εξηλεκτρίσει όλες τις μάρκες της μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου ηλεκτρικού Range Rover.

Σε ένα ιδιαίτερα σύνθετο και ενεργειακά πυκνό περιβάλλον, όπου χιλιάδες συστήματα χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση, ο ρόλος του Rover είναι απαραίτητος. Ο ρομποτικός σκύλος είναι υπεύθυνος για την έγκαιρη αναγνώριση πιθανών λειτουργικών προβλημάτων και φθοράς εξοπλισμού, βοηθώντας την JLR να διατηρήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών.

Η συμβολή του Rover διασφαλίζει ότι η εκτόξευση του ηλεκτρικού Range Rover θα συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αποδοτικότητα και την ασφάλεια στην εγκατάσταση.

Σε αντίθεση με έναν αληθινό σκύλο ως φύλακα, το “σπίτι” του Rover στην εγκατάσταση είναι ένας σταθμός φόρτισης, όπου το ρομπότ επαναφορτίζει τη μπαταρία των 50V μεταξύ των βαρδιών. Χάρη στο σχεδιασμό του, ο Rover μπορεί να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς να αποσπάται από θόρυβο, φώτα ή άλλους περισπασμούς. 

Jaguar Land Rover Boston Dynamics σκύλος ρομπότ

ίναι πλήρως αυτοματοποιημένος και ακολουθεί προκαθορισμένες διαδρομές στο εργοστάσιο, εκτελώντας έως και 24 περιπολίες καθημερινά. Με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, ο Rover μπορεί να ανοίγει πόρτες, να ανεβαίνει σκάλες και να κινείται με ευκολία σε πολυσύχναστες περιοχές.

Η κύρια λειτουργία του Rover είναι να επιθεωρεί αντλίες, μηχανήματα και άλλα συστήματα, χρησιμοποιώντας τους προηγμένους αισθητήρες του για να ανιχνεύει προβλήματα που ίσως διαφεύγουν από την ανθρώπινη παρατήρηση. Αυτά περιλαμβάνουν διαρροές αερίου που δεν ανιχνεύονται από τις ανθρώπινες αισθήσεις, καθώς και αλλαγές στη θερμοκρασία των μπαταριών.

Με τη συνεχή συλλογή δεδομένων, ο Rover ελαχιστοποιεί το ανθρώπινο σφάλμα και επιτρέπει στους τεχνικούς να επικεντρωθούν στην ανάλυση των ευρημάτων του, λαμβάνοντας προληπτικές αποφάσεις συντήρησης και εκτελώντας τις απαραίτητες επισκευές πιο αποδοτικά.

Ο Δρ. Gonzalo Ejarque-Rinaldini, με διδακτορικό στην Αυτοματοποίηση και Ρομποτική της JLR, υπογραμμίζει τη σημασία του Rover: “Η συνεργασία με κορυφαίους της βιομηχανίας, όπως η Boston Dynamics, είναι απαραίτητη για τη στρατηγική Reimagine της JLR. Προηγμένα ρομποτικά συστήματα, όπως ο Rover, επιτρέπουν στους μηχανικούς μας να εργάζονται πιο έξυπνα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου μας να εξηλεκτρίσουμε τις μάρκες Range Rover, Defender, Discovery και Jaguar μέχρι το 2030.”

Με τον Rover να εκτελεί ήδη κρίσιμες εργασίες στην εγκατάσταση ηλεκτρικών οχημάτων στο Lyons Park, η JLR εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη χρήση ρομποτικών τετραπόδων σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο κατασκευής της, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου στο Solihull. 

Jaguar Land Rover Boston Dynamics σκύλος ρομπότ

Εκεί, γίνονται προετοιμασίες για την παραγωγή του ηλεκτρικού Range Rover, ενώ η Jaguar μεταβαίνει σε μια νέα εποχή ως μια καθαρά ηλεκτρική μάρκα πολυτελείας. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Jaguar θα είναι ένα τετράπορτο GT μοντέλο, με εντυπωσιακή αυτονομία 700 χιλιομέτρων και αρχική τιμή άνω των 100.000 ευρώ.

Αυτή η επένδυση στη ρομποτική είναι μέρος του ευρύτερου στρατηγικού πλάνου Reimagine της JLR, αξίας σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από τους ρομποτικούς σκύλους, η εγκατάσταση στο Lyons Park διαθέτει και ρομπότ καθαρισμού με πλάσμα, τα οποία αφαιρούν μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης από τις κυψέλες μπαταριών, εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα των ηλεκτρικών οχημάτων που παράγει η JLR. 

Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

Με αυτό το αυτοκίνητο κυνηγάς τυφώνες-λέγεται Dominator 3 (video)

protothema.gr

BMW M5 αγοράζουν μεσήλικες που δεν πάνε στην πίστα, σύμφωνα με στέλεχος της φίρμας

wp-needuser

Αν αντέχεις να οδηγείς με 1.228 km/h σου βρήκαμε δουλειά

timesadmin

F1 Άμπου Ντάμπι GP: Πού και τι ώρα θα δεις τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς

timesadmin

Ακούστε τον απίθανο ήχο του V16 κινητήρα της Bugatti

protothema.gr

Η Lynk & Co επεκτείνεται με νέα συνεργασία στην Αθήνα

timesadmin