Έναρξη-προβολών-για-το-Φεστιβάλ-Ταινιών-για-Παιδιά-και-Νέους-στο-Πορφυρογένειο-Ίδρυμα-Αγριάς
ΣΙΝΕΜΑ

Έναρξη προβολών για το Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Βόλος: Έναρξη προβολών για το Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

MIKRO CINEMA

Με τη βραβευμένη ταινία CocoFarm του Sébastien Gagné από τον Καναδά, ξεκινούν οι βραδιές κινηματογράφου του «Μικρού Σινεμά».

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Πορφυρογένειο Πολιτιστικό Κέντρο Αγριάς θα γίνει η έναρξη του 2ο Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους που πραγματοποιεί το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου με πρωινές προβολές ταινιών για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε μια πρωτότυπη περιπέτεια που θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους του κινηματογράφου, το «Μικρό Σινεμά» προσκαλεί παιδιά και γονείς, στη διαφορετική Coco Farm, μια ταινία γεμάτη γέλιο κι ανεμελιά σε μια αλλιώτικη φάρμα με κότες!

Ο 12χρονος Max είναι ένα αγόρι με ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα. Όταν μετακομίζει με τον πατέρα του σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην ύπαιθρο, αποφασίζει να αντιμετωπίσει τη βαρετή καθημερινότητα δημιουργώντας μια νέα επιχείρηση με κοτόπουλα στον παλιό, εγκαταλελειμμένο αχυρώνα του ξαδέλφου του Charles. Τα δύο αγόρια ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Alice, μια νεαρή YouTuber γνωστή για τα βίντεο κηπουρικής που παρουσιάζει. Μαζί ξεκινούν τη δημιουργία μιας φάρμας με 500 κότες! Η φιλική προς τα ζώα Coco Farm γίνεται γρήγορα γνωστή, αλλά οι τρεις συνέταιροι σύντομα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλη τους την εξυπνάδα για να αντιμετωπίσουν τους ενήλικες που προσπαθούν να τους χαλάσουν τα σχέδια.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Sébastien Gagné έχει κερδίσει επτά βραβεία Gémeaux (Καλύτερης Σκηνοθεσίας – Κωμωδίας) κι είναι ένας από τους πρωτοπόρους της ψηφιακής σκηνής του Κεμπέκ. Το μοναδικό και προσωπικό του στυλ τον καθιστά μια φρέσκια φωνή που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. Η Coco Farm έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή και Ειδική Μνεία από την Κριτική Επιτροπή των Παιδιών στο Internationales Filmfestival SCHLINGEL 2023.

Το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με πρωινές προβολές για τα σχολεία, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους εφήβους να απολαύσουν βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, μέσα από τη συλλογή της Παιδικής και Νεανικής Ταινιοθήκης του Νεανικού Πλάνου, έναν από τους σημαντικότερους φορείς στην Ελλάδα με αντικείμενο την κινηματογραφική εκπαίδευση.

Την επιμέλεια του προγράμματος και την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η παιδαγωγός και υπεύθυνη των Δημιουργικών Εργαστηρίων για Παιδιά του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς, Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Related posts

Home Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην τηλεόραση

timesadmin

Ναι, ρε Μπραντ Πιτ: Η τελευταία είδηση που τον αφορά θα σε κάνει να πανηγυρίσεις

timesadmin

Περασμένες ζωές

timesadmin

Αφιέρωμα στο νέο σινεμά της Σουηδίας

wp-needuser

Στα σινεμά το συνταρακτικό “Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία” – Όλη η αλήθεια για τα οπιοειδή στην Αμερική

timesadmin

Οι πέντε πιο εμβληματικές ταινίες του Αλέν Ντελόν έρχονται στο Cine Paris

protothema.gr