Άδωνις-Γεωργιάδης:-«Προσχηματική-και-επικοινωνιακή-η-παραίτηση-Ακρίτα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσχηματική και επικοινωνιακή η παραίτηση Ακρίτα»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσχηματική και επικοινωνιακή η παραίτηση Ακρίτα»

πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτήρισε την επιστολή παραίτησης της Έλενας Ακρίτα από τη θέση της βουλευτή ως προσχηματική και επικοινωνιακή.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η διαδικασία παραίτησης ενός βουλευτή δεν γίνεται στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος την αποδέχεται πάντοτε. Στη συνέχεια, ο επόμενος στη σειρά υποψήφιος της εκλογικής περιφέρειας αναλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος βουλευτή.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η παραίτηση της κ. Ακρίτα στον Νίκο Παππά δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή, καθώς θα οδηγούσε στην απώλεια μιας έδρας για τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου προσπαθεί να διατηρήσει το status της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Η «παραίτηση» της κας Ακρίτα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά προσχηματική και η μόνη της χρησιμότητα είναι επικοινωνιακή. Ο βουλευτής δεν παραιτείται στον Πρόεδρο της ΚΟ του αλλά στον ΠτΒ και η παραίτηση αυτή γίνεται πάντοτε δεκτή και τον διαδέχεται στην έδρα ο επόμενος βουλευτής. Η «παραίτηση» στον @nikospappas16 δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή καθώς θα σήμαινε απλώς ότι ο @syriza_gr θα έχανε μία επιπλέον έδρα σε αυτή την πολύ δύσκολη του στιγμή ενώ μάχεται να μην χάσει το status της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.

Άρα η όλη κίνηση έγινε μόνον για το θεαθήναι… Θα ήθελα μόνον να σκεφθείτε εάν εγώ έγραφα με τόση απαξίωση και ρατσιστική συμπεριφορά για τους συμπολίτες μας που είχαν γεννηθεί φτωχοί ή στην βιοπάλη τι θα είχε συμβεί στη χώρα μας από τους αριστερούς…Τώρα με αυτόν τον επικοινωνιακό χειρισμό υποτίθεται την συγχώρεσα… για να επιβεβαιωθεί για άλλη μία φορά αυτό που πάντα πίστευα και πιστεύω, το κύριο χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι η υποκρισία».

Δείτε την ανάρτηση:

Η «παραίτηση» της κας Ακρίτα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σύριζα είναι καθαρά προσχηματική και η μόνη της χρησιμότητα είναι επικοινωνιακή. Ο βουλευτής δεν παραιτείται στον Πρόεδρο της ΚΟ του αλλά στον ΠτΒ και η παραίτηση αυτή γίνεται πάντοτε δεκτή και τον διαδέχεται στην…

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 20, 2024

Related posts

Τουρκία – Μπαχτσελί: Ο Δένδιας πήγε στο Καστελόριζο, ακριβώς κάτω από τη μύτη μας, και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του

timesadmin

Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός που ανέχεται τη μεγάλη Τουρκία, τη μεγάλη Αλβανία, τη μεγάλη ψευτο-Μακεδονία, δεν δικαιούται να ομιλεί για πατριωτισμό

timesadmin

Κεχαγιά για επιστροφή Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»

wp-needuser

Αλέξης Τσίπρας: Εξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

protothema.gr

«Αλλαγή σκυτάλης» στο υπουργείο Εργασίας – Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως

protothema.gr

Ώρα ντιμπέιτ στο ΠΑΣΟΚ: Οι πρόβες των υποψηφίων, τα υπονοούμενα και τα ανοίγματα

James Rollner