Όλες-οι-κρίσιμες-ημερομηνίες-επαγγελματιών-για-εισφορές-και-δόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες επαγγελματιών για εισφορές και δόσεις

-|-

Μπαράζ κρίσιμων προθεσμιών πληρωμών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυταπασχολούμενους και τα “μπλοκάκια” “τρέχει” από αυτήν την εβδομάδα έως και τα τέλη του επόμενου μήνα.

Καταρχάς έως την ερχόμενη Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους σε έως 120 δόσεις. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους που γεννήθηκαν στο διάστημα Μαρτίου -Ιουλίου 2020.

Αμέσως μετά και συγκεκριμένα, έως τις 5 Ιανουαρίου (ύστερα από παράταση που αποφάσισε η διοίκηση του e-EΦΚΑ) μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους για το μήνα Νοέμβριο του 2021.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία, όσοι είναι ενταγμένοι σε ρυθμίσεις οφειλών, θα πρέπει να πληρώσουν στις δόσεις των ρυθμίσεων για το μήνα Νοέμβριο του 2021.

Από εκεί και πέρα, έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία για το έτος 2022.

Επίσης, έως την ίδια ημερομηνία, όσοι πληττόμενοι επαγγελματίες ρύθμισαν ή ρυθμίσουν τις οφειλές τους κατά την περίοδο της πανδημίας σε έως 72 δόσεις, θα πρέπει να καταβάλλουν την 1η δόση.

Πιο αναλυτικά, οι προθεσμίες ανά κατηγορία:

Οφειλές προ του 2017

Όποιος επαγγελματίας έχει ζητήσει, έως τις αρχές Οκτωβρίου 2019, προσδιορισμό ασφαλιστικών οφειλών για το διάστημα 2002-2016 και αυτός δεν έχει γίνει, μπορεί να υποβάλλει αίτηση ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου, αφού πρώτα ζητήσει, εφόσον το επιθυμεί επανϋπολογισμό των οφειλών του για την προαναφερθείσα περίοδο.

Οφειλές Μαρτίου -Ιουλίου 2020

Κάθε επαγγελματίας ο οποίος ανήκε σε πληττόμενο κλάδο ή κλάδο που έκλεισε με κρατική εντολή λόγω πανδημίας μπορεί να πληρώσει τις οφειλές της περιόδου Μαρτίου -Ιουλίου 2020 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Αν δεν το κάνει, οι οφειλές αυτές, από 1η Ιανουαρίου 2022, καθίστανται ληξιπρόθεσμες και μπορούν να εξοφληθούν σε έως 72 δόσεις.

Εισφορές και δόσεις Νοεμβρίου 2021

Οι τρέχουσες εισφορές αλλά και οι δόσεις ενεργών ασφαλιστικών ρυθμίσεων (όλων των επαγγελματιών, πληττόμενων και μη) για το μήνα Νοέμβριο μπορούν να καταβληθούν έως τις 5 Ιανουαρίου 2022.

Τρέχουσες εισφορές 2022

Όλοι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία για εισφορές κύριας ασφάλισης και ορισμένες κατηγορίες για επικουρική και εφάπαξ έως τις 31 Ιανουαρίου 2022. Η επιλογή τους θα αφορά όλο το 2022.

1η δόση ρύθμιση 72 δόσεων

Η 1η δόση για όποιον πληττόμενο επαγγελματία ενταχθεί στη ρύθμιση των 72 δόσεων πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου του 2022. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές μεταξύ Μαρτίου 2020- Ιουλίου 2021. 

Related posts

Τα στοιχήματα του νέου προϋπολογισμού

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 38,3% του δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Μάρτιο

timesadmin

Πρόστιμα άνω των 7 εκατ. ευρώ έχει επιβάλλει η ΔΙΜΕΑ μέσα σε μία διετία

timesadmin

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο – Τι προβλέπει

timesadmin

Kατασκευαστικά έργα 600 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

timesadmin

Περαιτέρω μείωση των διοικητικών και φορολογικών βαρών για τις επιχειρήσεις ζητά το ΕΒΕΑ

timesadmin