thetimes.gr
Ψηφιακή-Μέριμνα-ΙΙ:-συμβουλές-για-να-επιλέξεις-το-κατάλληλο-προϊόν
ΥΓΕΙΑ

Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν

Μετά τη πρόσφατη δημοσίευση των λεπτομερειών του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», η επανεκκίνηση της πλατφόρμας για το voucher των 200 ευρώ με σκοπό την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού είναι πλέον γεγονός.

Μέσα από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» οι δικαιούχοι θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop της επιλογής τους. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις αν είσαι ένας από τους δυνητικά δικαιούχους αλλά και πώς να αξιοποιήσεις το voucher σου για να κάνεις την καλύτερη επιλογή τεχνολογικού εξοπλισμού.

Με μία σειρά ενεργειών που πλαισιώνουν το πρόγραμμα, ευέλικτους τρόπους πληρωμής και τεχνική υποστήριξη, ο Κωτσόβολος συμμετέχει δυναμικά στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να εμπλουτίσουν το έργο τους μέσα από την τεράστια ποικιλία προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας.

Ποιοι δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ

Το πρόγραμμα αφορά εκπαιδευτικούς του δημόσιου τομέα, αλλά και οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη καθώς και ανήλικους υπό επιτροπεία, που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021.

Οι Δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος. Εφόσον, η αίτηση πάρει έγκριση, ο αιτών λαμβάνει το voucher το οποίο και μπορεί να αξιοποιήσει για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Tablet, desktop ή laptop

Εφόσον δικαιούσαι το voucher το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Θέλεις, tablet, desktop ή laptop; Ποιο από τα τρία τεχνολογικά προϊόντα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου και τι πρέπει να κοιτάξεις σε κάθε κατηγορία για να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου;

Tablet

Χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμό και τη φορητότητα που μπορεί να προσφέρει ένα tablet, αποτελεί την ιδανική συσκευή για τη δημιουργία ενός απόλυτα παραγωγικου περιβάλλοντος τηλεκπαίδευσης και εργασίας. Μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα tablet σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, έτσι έχουμε:

 • Μοντέλα “γενικών καθηκόντων”. Δηλαδή tablets που απευθύνονται σε χρήστες οι οποίοι δεν έχουν κάποια ειδική απαίτηση για το καινούριο τους μηχάνημα, π.χ. από την άποψη επιδόσεων. 
 • Εργασία και εκπαίδευση: Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε μοντέλα με πολυπύρηνο επεξεργαστή, ικανοποιητική μνήμη RAM και οθόνη από 10 ίντσες και άνω. Παρέχουν ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο, για να “χωρέσει” άνετα όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές τηλεκπαίδευσης αλλά και τα πολύτιμα αρχεία σου. Είναι τα πλέον κατάλληλα για βιντεοκλήσεις χωρίς κολλήματα και γρήγορη πλοήγηση στο ίντερνετ.
 • Υψηλές επιδόσεις: Εδώ θα βρεις μοντέλα με πολυπύρηνο επεξεργαστή (από 6 πυρήνες και πάνω) και έως και πάνω από 6GB RAM. Συνδυάζουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, κάμερες υψηλής ανάλυσης, και οθόνη υψηλής ανάλυσης. Είναι ιδανικά για εργασία με πολλά παράθυρα, για βιντεοκλήσεις με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια. 
 • Επιπρόσθετα, με προηγμένες εφαρμογές και λειτουργίες όπως τα Keynotes και Notes, Assistive Touch και Εκφώνηση επιλογής ένα iPad γίνεται ένα πανίσχυρο εργαλείο παραγωγικότητας για τον μαθητή και για τον εκπαιδευτικό. Συνδέεται με οποιοδήποτε Bluetooth πληκτρολόγιο, ώστε να μπορείς να το αξιοποιήσεις πλήρως σαν υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα το Apple Pencil και το Smart Keyboard της Apple προσφέρουν μία εντυπωσιακά γρήγορη απόκριση και «φυσική» εμπειρία χρήσης. Έτσι, μπορείς να το αξιοποιήσεις ταυτόχρονα και ως καμβά σχεδίασης, μπλοκ σημειώσεων, scanner και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Laptop

Ίσως η πιο δημοφιλής κατηγορία, αφού προσφέρει τις δυνατότητες ενός κανονικού υπολογιστή με αρκετά πιο μικρές διαστάσεις και βάρος για να μπορείς να το έχεις συνεχώς μαζί σου. Με ένα laptop θα έχεις ένα μηχάνημα για κάθε εργασία, αλλά και για να παίζεις κορυφαία παιχνίδια, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι είτε εν κινήσει. Και εδώ έχουμε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη:

 • Εργασία και εκπαίδευση: Αναζήτησε μοντέλα που μπορούν να ικανοποιήσουν καθημερινές ανάγκες όπως πλοήγηση στο Internet και τα social media, εφαρμογές Office, αναπαραγωγή υλικού HD Video. Εδώ θα βρεις κατά κύριο λόγο μοντέλα με οθόνες από 11 έως και 15,6 ίντσες. Ιδανική πρόταση για μαθητές και casual χρήστες.
 • Υψηλές επιδόσεις: Φορητοί υπολογιστές, σχεδιασμένοι για να “τρέχουν” απαιτητικές εφαρμογές. Εξοπλισμένοι με κορυφαία υποσυστήματα για να μπορείς να εκτελέσεις οποιαδήποτε εργασία όπως επεξεργσία εικόνας/ ήχου, ή να ετοιμάσεις μία παρουσίαση. Εκτός από τα “κλασικά” μοντέλα, θα συναντήσεις προτάσεις σε laptop 2-in-1. Διαθέτουν οθόνη αφής, ώστε να “παντρεύουν” την ευκολία των laptop με τη χρήση του φυσικού πληκτρολογίου.  
 • Για gamers: Laptop “κομμένα και ραμμένα” στις απαιτήσεις των gamers, τα οποία επομένως μπορούν να “τρέξουν” ακόμη και το πιο απαιτητικό παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως είναι εξοπλισμένα με πανίσχυρους επεξεργαστές Intel Core i5 και ανώτερους ή AMD Ryzen 5 και ανώτερους, διακριτές κάρτες γραφικών τελευταίας γενιάς, άφθονη RAM και πλούσιο ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο.
 • Για εκείνους που τα θέλουν όλα: Τα Mac είναι υπολογιστικές συσκευές που μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε εργασία τους ζητηθεί. Όποια κι αν είναι η σχέση σου με τα προϊόντα τεχνολογίας, η εξοικείωση στο περιβάλλον του macOS είναι θέμα μερικών λεπτών. Με αυτό τον τρόπο διατηρείς την παραγωγικότητά σου σε υψηλά επίπεδα, την ίδια στιγμή που περνάς άμεσα από την έμπνευση στη δημιουργία! Όλες οι εφαρμογές που χρειάζεσαι, λειτουργούν άψογα σε ένα Mac. Από το Microsoft 365, μέχρι το Google Drive και το Dropbox. Επιπρόσθετα, οι ενσωματωμένες εφαρμογές όπως το Mail, το Ημερολόγιο, οι Σημειώσεις, οι Υπενθυμίσεις και τα Μηνύματα διασφαλίζουν πως θα είσαι πάντα οργανωμένος. Παράλληλα, η τελευταία γενιά φορητών υπολογιστών Mac προσφέρει θύρες για σύνδεση αξεσουάρ και εξωτερικής οθόνης, προβολέα ή εκτυπωτή.

Desktops

Ένα Desktop θα σε συντροφεύσει για αρκετά χρόνια και, το πιο σημαντικό, δέχεται πάρα πολλές αναβαθμίσεις. Στα Desktop PCs, οι επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου είναι αμέτρητες και σίγουρα θα βρεις αυτό που ζητάς. Πιο συγκεκριμένα:

 • Γενικής χρήσης: Εδώ θα βρεις Desktops που μπορούν να ικανοποιήσουν καθημερινές ανάγκες όπως πλοήγηση στο Internet και τα social media, εφαρμογές Office, αναπαραγωγή υλικού HD Video, και ελαφρύ gaming. Ένας υπολογιστής για παράδειγμα με διπύρηνο επεξεργαστή, έως και 4GB RAM και μέχρι 256GB χωρητικότητα, είναι ιδανική πρόταση για μικρούς μαθητές και casual χρήστες.
 • Εργασία και εκπαίδευση: Σε αυτή την κατηγορία θα συναντήσεις προτάσεις που τα καταφέρνουν άνετα σε πολύ απαιτητικές εργασίες. Για παράδειγμα, τα 8GB μνήμης RAM είναι αρκετά για εργασία με μεγάλα αρχεία και έντονο multitasking. Αντίστοιχα, τα μοντέλα με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών θα επιτρέψουν την άνετη αναπαραγωγή βίντεο σε υψηλή ανάλυση και θα “τρέξει” άνετα τους πιο σύγχρονους τίτλους. Ιδανική πρόταση για μαθητές και φοιτητές, που θέλουν ένα ικανοποιητικό σύστημα για εργασία, αλλά και ψυχαγωγία.
 • Υψηλές επιδόσεις: Ιδανικά τόσο για επαγγελματική όσο και για multimedia χρήση, είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστές τελευταίας γενιάς και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Προσφέρουν την απαραίτητη ισχύ για να ανταποκρίνονται ακόμα και στις πιο σύνθετες και απαιτητικές εφαρμογές με μεγαλύτερη ταχύτητα. Και με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, από 1ΤΒ και άνω, για να αποθηκεύεις άνετα όλα τα έγγραφά σου και τα multimedia αρχεία σου.
 • Gaming Desktops: Ξεχωρίζουν για τα εντυπωσιακά, ευρύχωρα κουτιά και τα ισχυρά υποσυστήματα με επίκεντρο το gaming. Παράλληλα, διαθέτουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, έως και πάνω από 3ΤΒ, για να αποθηκεύεις άνετα όλα τα αρχεία, τα προγράμματα και όλους τους αγαπημένους σου τίτλους. Αν είσαι απαιτητικός gamer και θέλεις να παίζεις τους αγαπημένους σου τίτλους στις maximum ρυθμίσεις, θα βρεις gaming προτάσεις με εξαπύρηνους ή οκταπύρηνους επεξεργαστές, ανεξάρτητη κάρτα γραφικών με έως 24GB VRAM και 16/ 32GB RAM. Θα μπορείς να κάνεις άνετα όλες τις εργασίες σου για το σχολείο ή τη σχολή, αλλά και να απολαμβάνεις multimedia περιεχόμενο.
 • All in One: Η κατηγορία All-in-One ξεχωρίζει για το εύκολο set-up και την εξοικονόμηση χώρου. Όλα τα υποσυστήματα στεγάζονται μέσα σε μια λεπτή οθόνη. Είναι ιδανικά τόσο για εργασία όσο και για ψυχαγωγία, όπως είναι η αναπαραγωγή πολυμέσων και άνετο browsing. Θα συναντήσεις μοντέλα με οθόνη αφής, που αξιοποιούν στο έπακρο τις αντίστοιχες λειτουργίες των Windows 10. Οι iMac της Apple έρχονται με διαστάσεις έως 27 ίντσες και υπερυψηλές αναλύσεις έως 5Κ για αξεπέραστη εμπειρία σε κάθε περίσταση, εργασία και ψυχαγωγία.

Εφόσον αποφάσισες το είδος του τεχνολογικού εξοπλισμού που χρειάζεσαι, το μόνο που μένει να κάνεις είναι να τον αποκτήσεις! Στον Κωτσόβολο θα βρεις χιλιάδες προτάσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!

- -

Related posts

Παράλυτος περπάτησε χάρη σε “ψηφιακή γέφυρα μεταξύ εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού”

timesadmin

3 στις 4 γυναίκες δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών

timesadmin

Καρκίνος: Οι νέες θεραπείες για τους όγκους του γαστρεντερικού συστήματος

timesadmin

Κορωνοϊός: 28 προβλήματα υγείας απειλούν όσους αναρρώνουν από την COVID

timesadmin

«Προηγμένη νοημοσύνη» στα δίκτυα 5G και 6G με τη συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ

timesadmin

Κορωνοϊός: Έχετε επίμονα συμπτώματα μετά την COVID; Να τι συνιστά ένας κορυφαίος ειδικός

timesadmin