Ψευτογιατρός:-to-2010-η-πρώτη-καταγγελία-–-to-θύμα-δεν-βρίσκεται-στη-ζωή
ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: To 2010 η πρώτη καταγγελία – To θύμα δεν βρίσκεται στη ζωή

Από το 2010 χρονολογούνται οι απατηλές δράσεις του ψευτογιατρού, Διονύση Τριανταφύλλου, από τα Καλύβια, που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες και τελικά προκαλούσε την επιδείνωση της υγείας των ασθενών του, αφού τους είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί η άρση του τραπεζικού λογαριασμού του, ενώ ερευνάται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ένα από τα θύματά του που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, είχε καταγγείλει την εγκληματική του δράση από το 2010 στον Συνήγορο του Πολίτη σύμφωνα με το Open.

 «Δεν τον ενδιέφερε να κάνει κάτι άλλο μετά την παράλυση που έβλεπε ολοκληρωτικά. Από την καταγγελία δεν έγινε τίποτα», ανέφερε συγγενής θύματος.

Ο 66χρονος ψευτογιατρός, πάντως, είχε φτάσει στο σημείο να υπόσχεται θεραπεία και σε ασθενείς με καρκίνο.

Ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού είπε ότι ο 66χρονος του έδειχνε βίντεο με ένα παιδάκι για να του αποδείξει ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια. Του επισήμανε μάλιστα ότι ο Γερμανός συνεργάτης του εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Οπως υποστήριξε, έκανε ταξίδι στη Γερμανία όπου χρειάστηκε να ξοδέψει συνολικά 5.000 ευρώ και στη συνέχεια μετέβη σε μία κανονική κλινική στην Στουτγκάρδη όπου έκανε «πραγματικές εξετάσεις» οι οποίες δεν γίνονται στην Ελλάδα και τις πλήρωσε από την τσέπη του. Εκεί γνώρισε και τον Γερμανό συνεργάτη του και του παρουσίασαν όλη τη θεραπεία προκειμένου να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Σύμφωνα με όσα είπε και ο ίδιος, ο οποίος είναι και αθλητής τα όσα του παρουσίασαν ήταν άκρως πειστικά. «Ήμουν σε μία περίοδο της ζωής μου που ήθελα να αποδεχθώ το πρόβλημα και παρά την όλη κατάσταση που βρισκόμουν ξαναγεννήθηκε ένα όνειρο ότι μπορεί να τα καταφέρω, να ξαναπερπατήσω, να ξανατρέξω και να μην είμαι αθλητής παραολυμπιακών αθλημάτων».

Ανέφερε, δε, ότι ο ψευτογιατρός τον παρακολουθούσε για λίγους μήνες μέχρι που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Τον άνθρωπο αυτό τον γνώρισα μέσω ενός φίλου μου, αθλητή που του εξήγησε για τη δουλειά του».

H γυναίκα που κατήγγειλε  πρώτη τον ψευτογιατρό 

«Συνολικά μας απέσπασε 135.000 ευρώ» αποκαλύπτει μητέρα θύματος του 66χρονου ψευτογιατρού. Η καταγγελία σε βάρος του δράστη, που έγινε το 2016, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν καταθέσει τουλάχιστον 15 άνθρωποι που έπεσαν στα δίχτυα απάτης του Διονύση Τριανταφύλλου, ενώ δεκάδες ακόμη αναμένεται να πουν τη δική τους αλήθεια.

«Μας χρεώνε 200 ευρώ το κάθε πεπτίδιο και 25.000 ευρώ τα βλαστοκύτταρα» αποκαλύπτει η μητέρα του παιδιού που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.  «Η υγεία της κόρης της μου επιδεινωνόταν αντί να βελτιώνεται» καταγγέλλει, δε, η γυναίκα που μιλά στο thetimes|-.gr για τον Γολγοθά που ανέβηκε εξαιτίας των… πρωτοποριακών θεραπειών του 66χρονου.


Είναι η γυναίκα που βρήκε πρώτη το θάρρος να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη τον ψευτογιατρό των Καλυβίων.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση 

Η κόρη της γυναίκας, που αποκαλύπτει το δράμα της, είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας και στην προσπάθεια της οικογένειας να βοηθηθεί το παιδί προσέγγισαν τον 66χρονο δήθεν νευρολόγο, όπως τους συστήθηκε.

Στη συνέχεια, έμαθαν πως πρόκειται για φυσικοθεραπευτή ο οποίος σε συνεννόηση με τον 72χρονο, Γερμανό συνεργό του, προέτρεψαν την ασθενή να διακόψει την ιατρική θεραπεία που έπαιρνε προκειμένου να της χορηγήσουν βλαστοκύτταρα.

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν άτομα στη θέση της κόρης μου. Είχε μια ”πρωτοποριακή” θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Πήγαινε τα άτομα στη Γερμανία, έκαναν μια εξέταση και από εκεί και πέρα τους χορηγούσε κάποια φιαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Στη συνέχεια, βελτίωση δεν βλέπαμε, αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι γιατί το παιδί είχε πιστέψει ότι κάτι κάνει καλά» αποκαλύπτει η καταγγέλλουσα. 

«Εγώ, από την άλλη πλευρά είχα τις αντιρρήσεις μου. Από την αρχή θεωρούσα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Όταν της ζητά να κόψει τη θεραπεία που παίρνει, την κανονική, την ιατρική; Τι είναι; Εμείς πήγαμε σε αυτόν το 2015 με σκλήρυνση κατά πλάκας. Μας είπε να σταματήσουμε τις θεραπείες γιατί και καλά η θεραπεία που κάνει την πάει πίσω», λέει ακόμη η μητέρα της κοπέλας και περιγράφει το μέγεθος της απάτης που είχαν στήσει ο 66χρονος σε συνεργασία με τον 72χρονο δήθεν Γενετιστή από την Γερμανία.

«Είχαμε πάει πρώτα στην Γερμανία και μετά ξεκίνησε η θεραπεία εδώ. Ο Γερμανός ήταν γιατρός αλλά γενικός γιατρός, δεν ήταν κάτι εξειδικευμένο. Ήταν σε συνεννόηση μεταξύ τους και μας έλεγαν τα ίδια πράγματα. Έφερνε κάποια πεπτίδια, ενέσιμα, και χορηγούσε μετά βλαστοκύτταρα. Ο άνθρωπος ήταν φυσικοθεραπευτής αλλά εμφανιζόταν ως νευρολόγος. Στο ιατρείο του δεν είχαμε πάει, ερχόταν σπίτι, αλλά απ’ο,τι ξέρω είχε ενα χώρο τον οποίο δεν χρησιμοποιούσε», τονίζει η ίδια.

Παράλληλα, επισημαίνει πως το γεγονός ότι η υγεία της κόρης της επιδεινωνόταν αντί να βελτιώνεται την οδήγησε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη το 2016.

«Έβλεπα ότι το παιδί χειροτέρευε και άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Και ψάχνοντας το θέμα κατέληξα ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν γιατρός. Αναγκάστηκα να σταματήσω και τη δουλειά μου για να μείνω κοντά στο παιδί να το πείσω. Γιατί το παιδί είχε πειστεί πως θα γίνει καλά με αυτή τη θεραπεία.
Σταματήσαμε κάθε επαφή και στη συνέχεια στράφηκα νομικά εναντίον του» προσθέτει η γυναίκα. 

Η συγκεκριμένη καταγγελία ξεσκέπασε την απάτητου 66χρονου ο οποίος από το 2019 βρίσκεται υπό καθεστώς περιοριστικών όρων μέχρι τον Μάιο οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Όπως λέει η μητέρα της νεαρής ασθενούς, η οικογένειά της υπέστη μια οικονομική αφαίμαξη καθώς ο 66χρονος τους απέσπασε συνολικά 135.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία – Καταιγίδες και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα

Πτήση-θρίλερ από την Πολωνία – Μαρτυρία επιβαίνοντα: «Δεν μας είπαν τίποτα μέχρι να προσγειωθούμε»

Μπιγιόνσε στο Ντουμπάι: Στα 24 εκ. δολάρια το… μεροκάματό της

Related posts

Μεταλλάξεις: Κυριαρχεί η Όμικρον, επιμένει όμως και η Δέλτα

timesadmin

Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού 22χρονης στη Χαλκιδική – Δεν είναι ο 56χρονος ο δράστης

timesadmin

Την αντίθεσή τους στον πόλεμο εξέφρασαν οι Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

timesadmin

Βίντεο: Γαλάζιες μέδουσες κολυμπούν στα ρηχά των νερών του Θερμαϊκού

timesadmin

Κύπρος: Τη Δευτέρα οι κηδείες των δύο νέων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών

timesadmin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Από το Κίεβο στη Θεσσαλονίκη με το μωρό της – «Ο άντρας μου έμεινε πίσω να υπερασπιστεί την πατρίδα»

timesadmin