Χ.-Σταϊκούρας-για-αναβάθμιση-από-fitch:-o-εθνικός-στόχος-για-επενδυτική-βαθμίδα-το-2023-είναι-εφικτός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Σταϊκούρας για αναβάθμιση από Fitch: O εθνικός στόχος για επενδυτική βαθμίδα το 2023 είναι εφικτός

Πιστοποίηση της υπεύθυνης, οικονομικά αποτελεσματικής και κοινωνικά δίκαιης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης αποτελεί η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κατά μία βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης “Fitch Ratings”, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως τονίζει ο κ. Σταϊκούρας η σημερινή αναβάθμιση επιβεβαιώνει, επίσης, ότι ο εθνικός στόχος για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 – με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία – είναι εφικτός”.

Ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του σημειώνει ότι πρόκειται για τη 12η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 3,5 χρόνια, παρά τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Σταϊκούρα:

“O οίκος αξιολόγησης “Fitch Ratings” προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κατά μία βαθμίδα.

Έτσι γίνεται ο πέμπτος οίκος αξιολόγησης, και τρίτος από τους επιλέξιμους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που τοποθετεί τη χώρα ένα, μόλις, “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα.

Πρόκειται για τη 12η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 3,5 χρόνια, παρά τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις.

Η παραπάνω θετική εξέλιξη αποτελεί ακόμα έναν καρπό – και, ταυτοχρόνως, πιστοποίηση – της υπεύθυνης, οικονομικά αποτελεσματικής και κοινωνικά δίκαιης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, της διορατικής εκδοτικής στρατηγικής, της διατήρησης των ταμειακών διαθεσίμων σε ασφαλή επίπεδα, της υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της βελτίωσης της σύνθεσης του ΑΕΠ μέσω της σημαντικής αύξησης των επενδύσεων και των εξαγωγών, της δραστικής μείωσης των “κόκκινων” δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της συρρίκνωσης της ανεργίας και της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων, πρωτίστως από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η σημερινή αναβάθμιση επιβεβαιώνει, επίσης, ότι ο εθνικός στόχος για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 – με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία – είναι εφικτός”.

Related posts

ΟΕΕ: Επιβάλλεται άμεσα πανευρωπαϊκή λύση για την ενεργειακή κρίση

timesadmin

Tι φέρνει το 2023 για συντάξεις, επιδόματα και εισφορές

timesadmin

Σταθμοί φόρτισης: Από 58 το 2019, 2.000 το 2022 και ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης

timesadmin

Έρευνα ακινήτων: Που υπάρχουν τα περισσότερα διαθέσιμα νεόδμητα στην Αττική

timesadmin

ΟΑΕΔ: Μειώθηκαν κατά 8,62% οι άνεργοι

timesadmin

ΕΔΕΥΕΠ: Έως και 3,5 δισ. βαρέλια οι δυνητικοί πόροι υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

timesadmin