Χ.-Σταϊκούρας:-Από-το-Μάρτιο-οι-φετινές-δηλώσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Σταϊκούρας: Από το Μάρτιο οι φετινές δηλώσεις

Από το Μάρτιο θα μπορούν να υποβληθούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, κος Χρήστος Σταϊκούρας.

“Έχουμε ήδη συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό τον κο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, έτσι ώστε όχι μόνο εσωτερικά η ΑΑΔΕ να είναι έτοιμη να ανοίξει το σύστημα από τον Μάρτιο αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς (ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ελληνική Ένωση Τραπεζών) πολύ γρήγορα να ενσωματώσουν τα στοιχεία έτσι ώστε να διευκολύνουν το έργο των λογιστών και παράλληλα οι πολίτες να συνεχίσουν να έχουν τις διευκολύνσεις στις δόσεις των τελευταίων ετών”, δήλωσε συγκεκριμενα  Υπουργός Οικονομικών ανέφερε σε συνέντευξή του στο φοροτεχνικό κο Γ. Χριστόπουλο και τον κόμβο “tax heaven” πως.

“Αυτό είναι ο στόχος και υπάρχει σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με όλους αυτούς τους φορείς έτσι ώστε να είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είμαστε συγχρονισμένοι”, συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα όπως και αναφορά των σημερινών ανακοινωθέντων, τόνισε πως “δεν τίθεται σε κίνδυνο το αποθεματικό του 2022 για την πανδημία”

Για το ΦΠΑ έγινε “άσκηση” μείωσής του σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά και διαπιστώθηκε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και θα επαναξιολογηθεί μελλοντικά ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού.

“Ψάχνουμε το δημοσιονομικό χώρο για μονιμοποίηση των μειώσεων των ασφαλιστικών εισφορών και της κατάργησης εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα για μετά το 2022”, σημείωσε.

Σε σχέση με το myDATA, σημείωσε πως θα συνεχιστεί η μη επιβολή κυρώσεων ωστόσο απαιτείται και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα για την επιτυχία της μεγάλης αυτής μεταρρύθμισης ενώ ανέφερε ότι ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος και θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες αξιοποιώντας την ευελιξία του 2021, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει υποχρεωτικότητα.

Για τα όρια υπογραφής των λογιστών-φοροτεχνικών σημείωσε πως είναι ένα θέμα που θα συζητήσει με τον Υφυπουργό Α. Βεσυρόπουλο.

Related posts

ΟΕΕ: Ανοίγει τη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 19,9% των τιμών παραγωγού τον Σεπτέμβριο

timesadmin

Ποιοι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

timesadmin

Π. Τσακλόγλου: Το πακέτο μέτρων του υπ. Εργασίας για τη στήριξη σεισμοπαθών του Ηρακλείου

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Σε διαγωνιστικές διαδικασίες 8 δήμοι για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους στόλους καθαριότητας

timesadmin

To νέο χρονοδιάγραμμα για την θέσπιση του κατώτατου μισθού

timesadmin