Χρυσοχοΐδης-στον-ΑΝΤ1:-Συμφωνώ-με-τον-όρο-“γυναικοκτονία”,-αλλά-θέλει-συζήτηση-η-ποινική-διαχείρισή-του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης στον ΑΝΤ1: Συμφωνώ με τον όρο “γυναικοκτονία”, αλλά θέλει συζήτηση η ποινική διαχείρισή του

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ΑΝΤ1

«Εγώ προσωπικά συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

«Υπάρχει ένα ζήτημα που αναφέρεται στο θέμα της ποινικής μεταχείρισης. Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Και ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τον όρο γυναικοκτονία. Ας δούμε λοιπόν την ποινική διαχείριση και την ποινική μεταχείριση του όρου “γυναικοκτονία”», τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά με την δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους, είπε ότι είναι από τα πιο απεχθή και βίαια εγκλήματα που έχει βιώσει και τόνισε ότι θα διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού.  «Το βασικό ζητούμενο είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Και αυτό είναι το πιο κρίσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Πρώτον, όταν χάνεται ένας άνθρωπος είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που θέλουν διερεύνηση άμεση για να υπάρχουν απαντήσεις και θα δοθούν απαντήσεις. Και το τρίτο είναι ότι επειδή έχει χαθεί ένας άνθρωπος, αυτή η έρευνα πρέπει να πάει σε βάθος, να έχουμε εκείνες τις απαντήσεις που θα βελτιώσουν συνολικά την απόδοσή μας και την προστασία των πολιτών.  Άρα δεν θέλω να μπω στην ουσία αυτή τη στιγμή. Ερευνώνται τα πάντα και η δέσμευσή μας είναι ότι η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν δημόσια και θα υπάρξουν βελτιώσεις», τόνισε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί ένα περιστατικό.

«Υπάρχει πρωτόκολλο με συγκεκριμένες ενέργειες. Θα δούμε αν τηρήθηκε. Είναι σύγχρονο και πολύ πρόσφατο και συντάχθηκε μαζί με τους εισαγγελείς και με οργανώσεις, κυρίως ΜΚΟ. Αλλά ταυτόχρονα με το πρωτόκολλο υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να γίνονται» είπε ο υπουργός, σημειώνοντας πως πολλές γυναίκες διστάζουν, φοβούνται και απειλούνται.

«Το ζητούμενο είναι να ερευνήσουμε ενδελεχώς τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ και χάθηκε μια ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Να περιμένετε πολύ γρήγορα να υπάρχουν καθαρές, απόλυτες και ευθείες απαντήσεις για το τι συνέβη».

Related posts

Δένδιας από Λήμνο: Η ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη- ΦΩΤΟ

timesadmin

Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη

protothema.gr

Κασσελάκης για τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής: «Η δουλειά που κάνει η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους είναι ιερή»

timesadmin

Κυβέρνηση: Στρατηγική χαμηλής έντασης και διαλόγου απέναντι στους αγρότες, αλλά με μικρό καλάθι

timesadmin

Κυβερνητικές πηγές: Αναπάντητα τα ερωτήματα για τις εταιρείες Κασσελάκη

timesadmin

Συνάντηση Σακελλαρόπουλου με την πρόεδρο της Σλοβενίας – Το μενού στο γεύμα του Προεδρικού Μεγάρου

timesadmin