Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτο το κάλεσμα Νασράλα σε Σύρους πρόσφυγες να πάνε από τον Λίβανο στην Κύπρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτο το κάλεσμα Νασράλα σε Σύρους πρόσφυγες να πάνε από τον Λίβανο στην Κύπρο

Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτο το κάλεσμα Νασράλα σε Σύρους πρόσφυγες να πάνε από τον Λίβανο στην Κύπρο

Τις τελευταίες ώρες κατά πληροφορίες αυξήθηκαν τα μέτρα σε τρία συγκεκριμένα σημεία στη Κύπρο για ενδεχόμενες χερσαίες ροές μεταναστών

Μανώλης Καλατζής

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης την παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στις λιβανικές αρχές ώστε να «ανοίξουν τη θάλασσα» σε οποιονδήποτε θέλει να φύγει «για την Ευρώπη, για την Κύπρο».

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι πριν τις δηλώσεις του Χ. Νασράλα μέσα στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είχαν ενισχυθεί τα μέτρα στη Πράσινη Γραμμή αλλά δεν λήφθηκαν νέα μέτρα. «Ναι, το είπα και στο παρελθόν, θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι» σημείωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης.

Σε ερώτηση πόσο τον ανησυχεί το κάλεσμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «είναι απαράδεκτη η αναφορά, δεν υπάρχει κανένας άλλος χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση του Λιβάνου και προηγουμένως, αλλά και μετά τις δηλώσεις, και ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια πρόκληση».

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ώρες κατά πληροφορίες αυξήθηκαν τα μέτρα σε τρία συγκεκριμένα σημεία στη Κύπρο για ενδεχόμενες χερσαίες ροές μεταναστών.

Δόθηκαν οδηγίες όπως ενισχυθούν οι έλεγχοι και συγκεκριμένα σημεία με συμβασιούχους αστυνομικούς της πράσινης γραμμής, καθώς και με άλλα μέλη. Τα μέτρα αναμένεται να επαναξιολογηθούν σε νέα σύσκεψη.

Ειδήσεις σήμερα:Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση – Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην ΥγείαH πραγματική «Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι» ζητάει τώρα 1 εκατ. λίρες από τον Πιρς Μόργκαν για τη συνέντευξή τηςΜπαρζάν Ματζίντ: Ο «Σκορπιός» του trafficking και η άγνωστη διαδρομή του

Μανώλης Καλατζής

-Related posts

Κεραμέως: Η απάντηση στα περί «αιφνιδιασμού» – «Η επιστολική ψήφος για τους αποδήμους και στις εθνικές εκλογές ήταν η απόλυτη φυσική συνέχεια»

timesadmin

Αρχίζει ο διάλογος για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ανοίγει τα «χαρτιά» του ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τα μηνύματα στους βουλευτές που διαφωνούν

timesadmin

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο φόβος είναι ακόμα εδώ – Η κυβέρνηση μπαζώνει τα στοιχεία και κάθε φωνή διαμαρτυρίας»

timesadmin

«Ψηφιακός Βοηθός» – «mAigov»: Την Πέμπτη η παρουσίαση του πολυγλωσσικού εργαλείου από Γεραπετρίτη, Παπαστεργίου

timesadmin

«Κλειδώνουν» τα ευρωψηφοδέλτια: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της ΝΔ – Αύριο οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

wp-needuser

Μιχάλης Αεράκης: Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ο «παπα-Μιχάλης» του Σασμού

wp-needuser